Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Advies en begeleiding

Huisartsenpraktijk UvA biedt verschillende vormen van begeleiding voor studenten die niet lekker in hun vel zitten en/of moeite hebben om hulp te zoeken.

Hulp zoeken is soms lastig

Uit onderzoek blijkt dat veel studenten regelmatig klachten hebben of onder zware spanning staan. Daar kunnen goede redenen voor zijn. Tegelijk kan dit ook belemmerend werken en veroorzaken dat iemand geen hulp zoekt, of in een te laat stadium.

Daarom heeft Huisartsenpraktijk UvA een website ontwikkeld die studenten informatie geeft over de achtergronden van dit soort problemen en het zoeken van hulp. Mocht je twijfelen of er voor jou hulp voor handen is, kijk op de website Ik-student voor meer informatie.

Gezond studeren en studiestress

Huisartsenpraktijk UvA heeft een aparte website Gezond studeren ontwikkeld met tips om fysiek en mentaal gezond te blijven. Ook studievaardigheden komen aan bod. Daarnaast vind je er een overzicht van hulpverleners speciaal voor studenten in Amsterdam en andere steden.

Test je gezondheid en ontvang feedback

Studenten rapporteren een slechtere gezondheid dan leeftijdsgenoten. Hoe staat dat bij jou? Als je de vragenlijst invult krijg je persoonlijk feedback via de mail. Je scores worden vergeleken met collega-studenten. De gegevens zijn uiteraard anoniem en worden niet in een medisch dossier opgenomen.