Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Recidiveren en doorstromen

Het kan voorkomen dat je (nog) niet alle onderwijsonderdelen in een jaar hebt behaald. Dan spreken we van doorstromen of recidiveren. Wanneer stroom je door en wanneer recidiveer je? En welke vakken en/of blokken moet je opnieuw doen? We zetten het per studiejaar voor je op een rijtje.

Binnen de bachelor hanteren we een dwingend studieadvies. Iedere student krijgt een tussentijds studieadvies en aan het eind van het eerste jaar een dwingend studieadvies over het tweede studiejaar. 

Recidivist of doorstromer

In onderstaande kennisclips wordt uitgelegd wanneer je een doorstromer bent of een recidivist en wat dat precies inhoudt.

Wanneer ben je een recidivist?

Je bent een recidivist als je na het eerste of tweede studiejaar niet doorstroomt naar het volgende studiejaar, maar je wel opnieuw hebt ingeschreven voor de opleiding. Heb je na het doorlopen van het derde studiejaar nog verplicht onderwijs openstaan? Dan ben je ook recidivist. 

Wanneer ben je een doorstromer?

Je bent een doorstromer als je doorstroomt naar het volgende studiejaar, maar nog openstaande onderwijseenheden hebt uit een eerder jaar. Heb je na het volgen van al het verplichte onderwijs van het derde studiejaar nog onderwijseenheden openstaan, dan ben je ook een doorstromer. 

Meer informatie en vragen