Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderwijs over ondernemerschap

Je volgt een studie psychologie, communicatie, economie of een andere studie aan een Nederlandse universiteit en je wilt je meer verdiepen in ondernemerschap. Misschien omdat je later een eigen praktijk of communicatiebureau wilt of omdat je een nieuw product of dienst en op de markt wilt brengen.

Om jouw ondernemende vaardigheden en kennis te ontwikkelen en te ontplooien bieden de UvA en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) onderwijs op dit gebied.

Minor Entrepreneurship

  • In deze minor start je een bedrijf met een aantal medestudenten, zie startupandrunning.nl voor de bedrijven die voortkomen uit de minor.
  • Lees meer over de minor in de studiegids.

Ervaring van Pieter Verbruggen, minor-student 2010 en medeoprichter SecuReceipt 

“De minor Entrepreneurship is een goed begin voor een gedreven ondernemer. Veel aspecten van het ondernemen worden duidelijk naar voren gebracht en je kan veel leren. Je hebt 6 maanden de tijd om een bedrijf op te zetten om daarna succesvol door te starten. Een aanrader als je de eerste stappen van het ondernemen onder begeleiding wil doen.”

 

Master Entrepreneurship

Wil je je specialiseren in ondernemerschap na je bachelor? Aan de Universiteit van Amsterdam kun je de Master Entrepreneurship doen. Let hierbij goed op de ingangseisen.

  • Je leert om breed, wetenschappelijk onderbouwd naar ondernemend gedrag en ondernemerschap te kijken. De nadruk ligt hiermee op research based onderwijs.
  • Daarnaast ontwikkel je de mentaliteit en vaardigheden waar ondernemerschap om vraagt.
  • Lees meer over de Master Entrepreneurship.