Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

ALPHA (Faculteitsvereniging)

Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam (ALPHA) is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

ALPHA stimuleert de onderlinge samenwerking tussen haar leden, oppert initiatieven voor verenigingen en bladen, ondersteunt haar leden met een financiële bijdrage en praktische zaken, en organiseert jaarlijks evenementen voor de studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen, zoals het kerstgala en het voetbaltoernooi.

Naast het contact tussen haar leden onderling, fungeert ALPHA als de verbinding tussen de studieverenigingen en bladen enerzijds en de andere organen van de Universiteit van Amsterdam. Jaarlijks heeft ALPHA meerdere Algemene Raadsvergaderingen (ARV’s) en Bladenoverleggen die in teken staan van de subsidieverdeling en haar rol.

Bestuur

  • Voorzitter: Kiki Dusebout 
  • Penningmeester: Jasmijn Lyppens 
  • Secretaris: Sophie Bonke 

Contact

Ben je van plan om een studievereniging of blad aan de Faculteit der Geesteswetenschappen op te richten, dan kun je altijd contact opnemen met ALPHA voor advies en een eventueel lidmaatschap.