Kantine, Universiteitsbibliotheek, Singel 425, Amsterdam
Met deze editie van het UB Diner staat het thema 'reisvoer' centraal, waardoor we ons volledig kunnen onderdompelen in de wereld van reizen. De maaltijd is geïnspireerd op een recept van KLM uit de jaren '50, en je kunt tijdens een potje 'PimPamPet'' een prachtig kookboek uit de collectie winnen.
In de jaren vijftig was reizen per vliegtuig slechts voorbehouden aan de rijkere bovenklasse, wat duidelijk te zien is in de menukaarten uit die tijd. Tijdens het UB Diner zal conservator Charlotte Kleyn meer interessante aspecten belichten over de collectie kookboeken van de Bibliotheek. Deze collectie omvat een diverse verzameling menukaarten, afkomstig van Nederlandse restaurants, privépartijen, buitenlandse restaurants en vervoersbedrijven zoals scheepvaart, spoorwegen en luchtvaartmaatschappijen, van de negentiende eeuw tot nu.
Voor deze editie serveren we: romige aardappelpuree met gestoofde spinazie, aubergine "steak" met tahina en sumac, en een Provençaalse tomaat uit de oven. Dit heerlijke menu wordt bereid door kok Evert Te Pas.
Alle openingstijden vind je op de website van de Bibliotheek.
Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!