Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Keti Koti dialoogtafel
Event

De impact van een verhardende maatschappij op diversiteitswerk

Laatst gewijzigd op 28-08-2024 14:38
Op Diversity Day, 1 oktober, besteedt het Centrale Diversity Office tijdens een speciaal event aandacht aan de uitdagingen van werken aan diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid in een veranderend maatschappelijk en politiek landschap.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
01-10-2024 20:00
Einddatum
01-10-2024 21:45
Locatie

De Brug, Roeterseilandcampus

Meld je aan

Het vakgebeid van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid (DIG) heeft de afgelopen jaren de wind mee gehad. Organisaties en bedrijven hebben in toenemende mate geïnvesteerd in personeel, activiteiten en beleid. Een ontwikkeling met veel voordelen, alleen worden die niet altijd door iedereen gezien en op waarde geschat.

Want met het veranderende politieke klimaat, verharding en maatschappelijke onrust, is het geen vanzelfsprekendheid dat DIG-initiatieven ook in de toekomst een plek hebben op de werkvloer. Daarom organiseert het CDO een evenement waar we ingaan op o.a. de volgende vragen: 

  • Wat is de impact van deze sociale en politieke verschuiving op het werk van DIG-professionals, zowel binnen als buiten de universiteit? En hoe kunnen mensen in het vakgebied de verbinding met elkaar versterken? 
  • Hoe kunnen we beleid over o.a. sociale veiligheid versterken, zonder dat het wordt gezien als ‘overbescherming’? 
  • Hoe gaan we om met spanningen die ontstaan bij het navigeren tussen academische vrijheid of vrijheid van meningsuiting en een inclusieve campus en samenleving? En welke rol spelen universiteiten in het bestrijden van polarisatie? 
  • Welke acties zijn nodig om deze uitdagingen het hoofd te bieden en samen te kunnen blijven werken aan een universiteit en samenleving voor iedereen?

 Sprekers

  • Tofik Dibi: oud-politicus en schrijver. Hij schreef o.a. over de strijd die (twitter)activisten tegen onrecht aangaan in Het Monster van Wokeness (2020); 
  • Saskia Bonjour: universitair hoofddocent Politicologie. Haar onderzoek en onderwijs gaan over thema's als burgerschap, racisme en gender. Ook heeft ze bijgedragen aan universitair DEI-beleid. 
  • Edith Hooge: voorzitter College van Bestuur van de UvA, tevens onderwijskundige, zal aan het einde van het event met een korte reflectie komen.
  • Meer namen volgen…