Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Event

Schrijf je in voor begeleide studiesessies tijdens de tentamenperiode

Laatst gewijzigd op 13-03-2023 14:47
Bereik je optimale focus tijdens de hybride studiesessies van de Online Studieruimte. De gezamenlijke sessies, genaamd Study-SOS, vinden plaats in de Universiteitsbibliotheek Singel.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
20-03-2023 10:00
Einddatum
31-03-2023 22:00
Locatie

Bereik in de tentamenperiode optimale focus tijdens de hybride studiesessies van de Online Study Space. De gezamenlijke studiesessies, genaamd Study-SOS, vinden plaats van 10.00 tot 22.00 uur onder begeleiding van een studentenhost. De begeleide sessies zijn zowel online in de gebruikelijke MsTeams-omgeving als fysiek in de UB Singel. De startdatum is 20 maart. Meld je nu aan via het online formulier. 

Om je voor te bereiden ontvang je een half uur voor elke studiesessie een wake-up mail. Aan het begin van elke studiesessie worden concrete en realistische doelen gesteld waarop er telkens wordt geëvalueerd. De host zorgt voor een afleidingsvrije omgeving waarin je gericht aan je doelen werkt.   

De studiesessies

De studiesessie is hybride. Dat wil zeggen dat je zowel fysiek in een lokaal als online kunt deelnemen aan de studiesessie. Online is de sessie een vergadering in Teams waar alle (fysiek en online) studenten op ‘mute’ staan en hun camera aan hebben. In het lokaal staat een camera, zodat de studenten die online aansluiten ook betrokken worden bij de fysieke plek. 

De sessie volgt het studieprogramma van de Study-SOS. Bij de start sluiten de deuren, zodat studenten die later zijn niet binnenlopen in een studieblok. Tijdens de pauzes gaan de deuren weer open en kunnen studenten in en uit de fysieke ruimte.

Samen en alleen studeren

Nog niet eerder deelgenomen aan de studiesessies van de Online Study Space? Meld je aan en ervaar de voordelen:

  • Je houdt een gezond studieritme aan tijdens lange studiedagen.
  • Het sociale aspect staat centraal door gezamenlijke pauzes tussen de studieblokken. Je bent niet alleen tijdens de stressvolle tentamenperiode. 

Ondersteuning 

Ben je bezig met een paper of scriptie en kun je wel wat hulp gebruiken? Tijdens de studiesessie zijn informatiespecialisten op locatie aanwezig die je verder kunnen helpen met bijvoorbeeld het zoeken naar bronnen, bronvermelding en citeren. Tevens komen elke middag medewerkers van het Schrijfcentrum om je te ondersteunen bij structuur en tekst gerelateerde vragen. 

 Details 

·  Wat: begeleide studiesessies 

·  Voor wie: studenten die een naderende deadline hebben 

·  Data: maandag 20 maart tot en met vrijdag 31 maart (ook in het weekend) 

·  Tijden: 10.00 tot 22.00 uur 

·  Waar: Online in Teams of fysiek in UB Singel 425 lokaal C1.01  

Kijk ook bij

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens