Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Keti Koti Dialoogtafel
Event

Keti Koti-dialoogtafel

Laatst gewijzigd op 13-06-2023 16:52
Studenten en medewerkers van de UvA zijn van harte welkom aan de Keti Koti ("verbreek de ketens") dialoogtafel op 28 juni.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
28-06-2023 18:30
Einddatum
28-06-2023 21:00
Locatie

Bushuis, Kloveniersburgwal 48

De Keti Koti dialoogtafel is een traditie waarbij we met elkaar stilstaan bij de omgang met de gevolgen van het Nederlandse koloniale en slavernijverleden. Dit doen we door met elkaar persoonlijke ervaringen, emoties en inzichten te delen in relatie tot het dialoogthema dat specifiek voor deze bijeenkomst bepaald is: “Seeing and Being Seen: Who Cares?” 

Tijdens de dialoog wordt een gezamenlijke maaltijd gegeten die herinnert aan het slavernijverleden. Aan het begin en aan het eind worden rituelen uitgevoerd die verwijzen naar de slavernij. Tussen de gesprekken door zingt het koor Fri Yeye treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden op de plantages ten tijde van de slavernij. Met deze dialoogbijeenkomst willen de stichting Keti Koti Tafel en de Universiteit van Amsterdam bijdragen aan het bestrijden van vooroordelen, discriminatie en het versterken van wederzijdse empathie en compassie.

Omdat we in divers samengestelde koppels in gesprek gaan, kun je een medewerker of student van een andere kleur dan jijzelf meebrengen, maar dit is niet verplicht. We verheugen ons op je komst!

Deze bijzondere Keti Koti Tafel vindt plaats in een bijzonder herdenkingsjaar: 160 jaar na afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen en 150 jaar na de periode van gedwongen arbeid ‘onder Staatstoezicht’ dat daarop volgde. Bovendien heeft de Nederlandse staat onlangs officiëel excuses voor haar betrokkenheid bij de slavernij en slavenhandel aangeboden. Het onderzoek naar de betrokkenheid van de Universiteit van Amsterdam bij de slavernij zal de komende jaren gaan plaatsvinden. Ondertussen worden er al Dekoloniale Dialogen@HumanitiesExterne link georganiseerd in de zaal waar de bewindhebbers van de VOC destijds vergaderden.  Deze zaal bevindt zich in het Oost-Indisch Huis, waar ook de Keti Koti Tafel zal plaatsvinden.  

Deze Keti Koti Tafel wordt aangeboden door het College van Bestuur en het Central Diversity Office van de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met de Faculteit der Geesteswetenschappen en Dekoloniale Dialogen@HumanitiesExterne link.