Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Film

Filmclub – Film Screening ‘Shadow of Doubt’

Laatst gewijzigd op 11-04-2023 13:07
Op 11 mei vindt de laatste editie van het filmprogramma plaats in de Universiteitsbibliotheek. We zullen Hitchcock's Shadow of Doubt vertonen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
11-05-2023 17:30
Einddatum
11-05-2023 22:00
Locatie

Op 11 mei vindt de laatste filmvertoning plaats van dit academisch jaar met Shadow of Doubt, dit is een Amerikaanse film uit 1943 onder regie van Alfred Hitchcock. Deze psychologische thriller is de favoriete film van Hitchcock, hij gebruikt de bibliotheek en de Californische setting in een kleine stad als een teken van utopische onschuld die is binnengedrongen. Shadow of Doubt werd genomineerd voor één Academy Award. 

Tijdens de introductie door Blandine Joret wordt in gegaan Hitchcocks films en zijn benadering van genreconventies. Nadien kan er worden nagepraat over de film onder genot van een drankje. 

Programma:

- Introductie door Blandine Joret, Universitair docent media en cultuur faculteit geesteswetenschappen

- Film screening ‘Shadow of Doubt’ van Alfred Hitchcock

- Nagesprek onder het genot van een drankje

In het verlengde van de semipermanente expositie, 'Beyond A-Z' is er een publiek programma waarin diverse activiteiten worden georganiseerd zoals de FilmclUB met films uit de collectie.

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens