Kantine, Universiteitsbibliotheek Singel
In de tentamenperiode, op dinsdag 30 mei, is er weer een UB Diner. Voor deze vijfde editie is op basis van het thema de Mexicaanse keuken, een authentiek recept gekozen uit de omvangrijke gastronomische collectie van het Allard Pierson.
Wat tegenwoordig bekend staat als de Mexicaanse keuken wordt over het algemeen beschouwd als een samensmelting van kooktechnieken en ingrediënten van de inheemse volkeren, waaronder de Tolteken, Maya’s en de Azteken, met die van de Spaanse kolonisten. De latere Franse invloed op de Mexicaanse keuken was daarbij ook belangrijk. Verder droegen de vroeg twintigste-eeuwse immigranten met hun eigen kooktradities en eetgewoonten bij aan de rijke Mexicaanse culinaire cultuur.
Vegan Linzenstoof met pure chocolade en kaneel. Met als bijgerecht geroosterde peen en zuurdesembrood.
Alle openingstijden vind je op de website van de Bibliotheek.
Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!