Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Event

Doe mee aan de Mexicaanse editie van het UB Diner

Laatst gewijzigd op 12-05-2023 10:11
In de examenperiode is er weer een UB Diner. Deze editie staat in het teken van de Mexicaanse keuken.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
30-05-2023 18:30
Einddatum
30-05-2023 19:30
Locatie

In de tentamenperiode, op dinsdag 30 mei, is er weer een UB Diner. Voor deze vijfde editie is op basis van het thema de Mexicaanse keuken, een authentiek recept gekozen uit de omvangrijke gastronomische collectie van het Allard Pierson. 

Wat tegenwoordig bekend staat als de Mexicaanse keuken wordt over het algemeen beschouwd als een samensmelting van kooktechnieken en ingrediënten van de inheemse volkeren, waaronder de Tolteken, Maya’s en de Azteken, met die van de Spaanse kolonisten. De latere Franse invloed op de Mexicaanse keuken was daarbij ook belangrijk. Verder droegen de vroeg twintigste-eeuwse immigranten met hun eigen kooktradities en eetgewoonten bij aan de rijke Mexicaanse culinaire cultuur.

Menu

Vegan Linzenstoof met pure chocolade en kaneel. Met als bijgerecht geroosterde peen en zuurdesembrood.

Kijk ook bij

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens