Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatiespecialist Noor Breuning
Workshop

Citeren met RefWorks

Laatst gewijzigd op 25-01-2023 15:44
Wil je overzicht houden over je literatuurreferenties? RefWorks is een citatiemanager waarmee je je eigen literatuurverzameling aanlegt, en eenvoudig verwijzingen en literatuurlijsten maakt.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
07-02-2023 13:00
Einddatum
07-02-2023 15:00
Locatie

UB Universiteitsbibliotheek C1.08 Vondelzaal

Wil je overzicht houden over je literatuurreferenties? RefWorksExterne link is een van de 3 citatiemanagers die de UvA ondersteunt en waarmee je een eigen literatuurverzameling aanlegt, en heel eenvoudig verwijzingen en literatuurlijsten maakt.

RefWorks is een goede keuze als je zoekresultaten uit de catalogus of databases gemakkelijk wilt kunnen opslaan, in full text publicaties aantekeningen wilt maken en niet met te grote aantallen referenties hoeft te werken.

Deze workshop is een introductie, bestemd voor wie RefWorks nieuw is. Na succesvolle afronding van deze workshop kun je:

  • persoonlijke bibliografische databases maken en beheren,
  • literatuurgegevens opslaan in je eigen RefWorks-bestand, en
  • bij het schrijven van publicaties consistent verwijzen naar literatuur, met behulp van je persoonlijke RefWorks-bestand.

Praktische oefeningen en demonstratie worden afgewisseld. 

Andere citatiemanagers zijn Mendeley en Zotero. Sta je voor de keuze, dan is hier een overzicht van voor- en nadelen van elke citatietool (PDF) (pdf)

Als je geen ervaring hebt met het zoeken in de databases van de Bibliotheek kun je beter eerst de workshop Wetenschappelijke bronnenExterne link vinden volgen.

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens