Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studieverenigingen

UvA Economie en Bedrijfskunde kent verschillende studieverenigingen. Studieverenigingen (niet hetzelfde als een studentenvereniging) zijn verenigingen die verbonden zijn aan een bepaalde studie of verschillende studies.

Studieverenigingen organiseren verschillende activiteiten, zowel inhoudelijk als voor de gezelligheid. Door lid te worden van zo'n vereniging kom je in contact met je medestudenten uit verschillende studiejaren en ben je betrokken bij je studie.

Studievereniging SEFA

Studievereniging voor alle studenten van UvA Economie en Bedrijfskunde

Met 6500 leden is Sefa de grootste studievereniging van de faculteit en van de UvA. Sefa organiseert verschillende sociale, academische en carrière-evenementen en internationale reizen voor alle studenten van elke studierichting. Sefa heeft meer dan 40 commissies, waar je aan kan deelnemen. Op die manier doe je ook praktische ervaring op. Daarnaast kun je ook je studieboeken met korting kopen.

Studievereniging VSAE

Studievereniging voor studenten van Actuariële wetenschappen en Econometrie

De VSAE is de studievereniging voor studenten Actuariële Wetenschappen en Econometrie aan de UvA. Om je zo goed mogelijk te steunen tijdens je studietijd en voor te bereiden op je toekomst, organiseert de VSAE door het jaar heen verschillende carrière- en sociale evenementen. Ook geeft de VSAE studiebegeleiding en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling en krijg je als lid korting op studieboeken.

SFEER

Studievereniging voor studenten van Fiscale economie en Fiscaal recht

SFEER is de studievereniging voor studenten van Fiscale economie en Fiscaal recht (de laatste is een opleiding van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid). Zij organiseren verschillende evenementen om zo fiscalisten in contact te brengen met elkaar. Daarnaast helpen ze je met de voorbereidingen op de arbeidsmarkt

MAA

De MAA is een carrière vereniging voor studenten die geinteresseerd zijn in marketing, communicatie, consultancy en/of management. Gedurende het jaar organiseert MAA grote evenementen zoals het Amsterdam Recruitment Event. Als lid van MAA kun je gebruik maken van gratis trainingen, praktijkcasussen en real-life consultancy casussen. Alle evenementen worden georganiseerd door één van de 10 commissies binnen MAA. MAA organiseert ook sociale activiteiten waar je goed kunt netwerken. 

FSA

Studievereniging voor alle Finance, Accountancy, Economics and Business studenten

De Financial Study association Amsterdam (FSA) is de grootste financiële studievereniging in Nederland. De FSA ondersteunt studenten in de overstap van de universiteit naar de arbeidsmarkt. De FSA faciliteert face-to-face contact tussen studenten en werkgevers door het organiseren van 20 evenementen voor bachelor en masterstudenten die bijna klaar zijn met hun studie. Deze studenten hebben affiniteit met finance, business, accountancy, consultancy of economie. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij een commissie en zo meer praktische ervaring op te doen. 

Start een nieuwe community

Studenten van UvA Economie en Bedrijfskunde kunnen een verzoek indienen als ze een nieuwe Community willen opstarten. Vul daarvoor onderstaand formulier in.