Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Nationale Studenten Enquête (NSE)

Nationale Studenten Enquête (NSE)

De Nationale Studenten Enquête is hét landelijke onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun studie en onderwijsinstelling. Op maandag 17 januari 2022 gaat de Nationale Studenten Enquête weer van start.

Wat is de NSE?

Via de Nationale Studenten Enquête wordt aan studenten door heel Nederland gevraagd om hun mening te geven over de inhoud van hun opleiding, verworven vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan, docenten, informatie vanuit de opleiding, studiefaciliteiten, toetsing en beoordeling, studieroosters, studielast en studiebegeleiding.

De resultaten maken aan de UvA duidelijk welke zaken de universiteit kan verbeteren op het gebied van studiefaciliteiten, de opleiding, studieroosters, studiebegeleiding en nog veel meer. Ook worden de resultaten gebruikt voor voorlichting aan aankomende studenten en landelijke rankings.

Waarom meedoen?

Door de NSE in te vullen help je de UvA de kwaliteit van haar opleidingen te verbeteren en geef je ons inzicht in wat er goed, en minder goed gaat. Je helpt daarnaast toekomstige studenten een betere keuze te maken voor een opleiding en instelling.

Start NSE'22

Tussen 17 januari en 9 maart 2021 wordt de NSE 2022 uitgevoerd door Studiekeuze123. Ruim 330.000 studenten geven via deze enquête hun mening over hun opleiding en de hogeschool of universiteit waaraan zij deze opleiding volgen. Hierdoor ontstaat een vollediger beeld van de waardering van studenten over het onderwijs, de dienstverlening en het instituut waaraan zij hun opleiding volgen. De resultaten van de vorige enquête zijn op 23 juni 2021 gepubliceerd op de website van de NSE