Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Mentoringprogramma Meet Your Mentor

Het Chief Diversity Officer (CDO) team is gestart met de werving van studenten en professionals voor een pilot van het nieuwe online mentoringprogramma Meet Your Mentor. Dit programma helpt studenten van niet-westerse komaf en eerste generatie studenten bij start loopbaan.

Ben je een derdejaars bachelor student of een masterstudent aan FEB, FGw of FMG, heb je een niet-westerse culturele achtergrond en/of ben je een eerstegeneratiestudent en ga je je eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt? Wil je ontdekken hoe je professionele leven er uit kan zien na het afstuderen? Meld je direct aan voor het nieuwe online mentoringprogramma Meet Your Mentor van de UvA.

Ben je een professional die het leuk vindt om kennis en ervaring op de arbeidsmarkt te delen met een student? Wees dan van harte welkom om je aan te melden als mentor.

Voor wie?

Meet Your Mentor ondersteunt Nederlandstalige (eerste generatie) studenten met een niet-westerse achtergrond in de overgang naar de arbeidsmarkt.  Het programma biedt studenten die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt een mentor, met wie je de uitdagingen waar je mee worstelt bespreekt en waarmee je jouw kracht als toekomstige young professional ontdekt. De voertaal van het platform is Nederlands en het programma is niet bedoeld voor internationale studenten.

Doelen en tijdspad

De uitkomst van het traject kan voor iedereen anders zijn, omdat iedereen andere  leerdoelen heeft. De mentoren leren meer over verschillende perspectieven, doen inspiratie op van een jonge geest, verkrijgen meer informatie over diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt en reflecteren op hun eigen werkomgeving. Het programma vraagt niet veel tijd, voor mentoren een minimaal van 12,5 uur verspreid over zes maanden en voor studenten minimaal 15 uur. Hoe meer tijd je er in stopt hoe beter de resultaten zullen zijn.

Wat Meet your Mentor beoogt, is dat studenten na het traject:

 • Zelfverzekerder zijn over hun positie op de arbeidsmarkt;
 • Meer focus en richting hebben bepaald voor hun toekomst;
 • Beter in staat zijn zichzelf optimaal te profileren en trouw te blijven aan zichzelf.

Kick off

Op basis van het formulier en de beschikbare mentoren wordt een matching tussen mentor en mentee tot stand gebracht. Zodra er een match gemaakt kan worden, ontvangen deelnemers een persoonlijke uitnodiging met de plaats, vorm en tijd van de kick off.

We doen ons best om op donderdag 26 November in de Aula (Oude Lutherse kerk) een fysieke kick off te organiseren met inachtneming van de voorgeschreven RIVM maatregelen. Die kan echter door veranderende regelgeving  in de vorm van een online meeting zijn. Dit wordt wordt na inschrijving en succesvolle matching persoonlijk en tijdig per mail bevestigd.  Dit geldt ook voor de informatie bijeenkomst voor studenten op 6 november.

Vier fasen

Het traject bestaat uit 4 fasen gedurende 6 maanden:

 1. Kick off-bijeenkomst: Na aanmelding en geslaagde matching nemen wij contact met je op om je uit te nodigen voor de kick off bijeenkomst. Op die bijeenkomst maak je kennis met het MYM-team, de andere mentees en natuurlijk jouw mentor
   
 2. Online mentoring platform: Na de kick off ga je aan de slag met jouw mentor. Hiervoor maak je online de voorbereidende workshopmodule van Meet Your Mentor. In deze module krijg je tips om het maximale uit dit mentortraject te halen.
   
 3. Persoonlijke ontmoetingen: Nadat je de online voorbereidingsworkshop hebt gedaan plan je minimaal 1 x per maand een bijeenkomst in met jouw mentor. De locatie en tijdsduur van die bijeenkomsten mag je zelf onderling met jouw mentor afstemmen met inachtneming van de geldende RIVM-maatregelen.
   
 4. Afsluiting: Een afsluitende meeting in april of mei 2021 waarin je samen met je mede-mentees en mentor terugkijkt op het mentoringprogramma. Hiervoor volgt een tijdige persoonlijke uitnodiging per mail.

Aanmelden?

Aanmelden voor het programma is verplicht en kan alleen via de aanmeldformulieren op www.meetyourmentor.nl. De deadline hiervoor is vrijdag 16 oktober 2020 om 17.00 uur.

De mentoren en mentees ontmoeten elkaar – hopelijk offline- op de kick off op 26 november 2020 in de Aula (Oude Lutherse kerk). Mentoren en mentees worden hierover persoonlijk via een uitnodigingsmail tijdig op de hoogte gebracht. Gedurende het hele programma zal projectmanager Meltem Halaceli beschikbaar zijn voor vragen en hulp.

Connect, Learn, improve and make it happen!

Kijk voor meer informatie op www.meetyourmentor.nl of stuur een mail naar projectmanager Meltem Halaceli (meetyourmentor@uva.nl - niet voor inschrijvingen, alleen vragen).