Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Factsheet Kunstmatige intelligentie

Contactpersonen major

Studieadviseur

Naam: Andrea Jessen
Telefoon: 020- 525 6764
E-mail: A.jessen@uva.nl
Spreekuur/afspraak: maak gebruik van het inloopspreekuur op woensdag van 14.00 – 15.00 uur (je kunt je melden bij de Servicedesk van het ESC), of maak een afspraak.
Aanwezig: maandag t/m donderdag
Beschikbaar voor vragen over: alle studie gerelateerde problemen bij KI, keuzevakken en studieplan

Bij welke studieadviseur moet ik zijn voor....? - studieadviseur major of studieadviseur Bèta-gamma/Future Planet Studies

Evt. andere/tweede contactpersoon

Naam: Anja Ruhland (coördinator)
E-mail: A.M.Ruhland@uva.nl
Beschikbaar voor vragen over: studieprogramma major (aanpassingen & wijzigingen)

Onderwijsbalie

Openingstijden ESC-Sciencepark ma t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Beschikbaar voor de volgende vragen: inschrijven vakken, science-account, etc.

Deadline vakinschrijvingen

 • Check voor recente informatie altijd www.student.uva.nl > A-Z > Vak- en tentamenaanmelding.
 • Inschrijving tentamens: deadline niet van toepassing, omdat inschrijving voor vak ook inschrijving voor het tentamen en evtentueel hertentamen is. 
 • Vakinschrijving gaat via Student Information System (SIS). Bij inschrijfproblemen doordat je vereiste voorkennis niet hebt van KI vakken kun je je aanmelden via https://datanose.nl/#specialenrol. Zet in de opmerkingen duidelijk:
  • Dat je een BG student bent;
  • of je niet aan de ingangseisen voldoet omdat de ingangseis vakken niet in je majorplan staan óf dat het komt doordat je een vak uit je majorplan niet hebt gehaald.

Opleiding aanmelden

De studieadviseurs van van Bèta-gamma geven je naam en e-mailadres door. Als je zelf overstapt naar deze major, neem dan contact op met onze studieadviseur en opleidingscoördinator.

Aanschaf literatuur

Te vinden in de studiegids (op web). 

Roosters

Waar vinden de studenten de meest up to date roosters van de major?
www.datanose.nl

Mailinglijst

Hoe kan de student ervoor zorgen dat hij/zij op de mailinglijst voor de opleiding komt en geen informatie in de loop van het jaar mist?
Geef je naam door aan Linda Schnater (L.M.Schnater@uva.nl)

Voorlichtingsbijeenkomst

Nog te bepalen.

Beoordeling bachelorscriptie opvragen

Je dient een kopie van je beoordeling bachelorscriptie op te vragen bij de afstudeercoördinator Sander van Splunter (s.vansplunter@uva.nl) nadat je resultaat bekend is geworden.

LET OP: Je hebt het beoordelingsformulier van je bachelorscriptie nodig om je bachelordiploma Bèta gamma of Future Planet Studies te kunnen aanvragen!

Tips

 • Let op de verwachte voorkennis bij veel vakken.
 • Zorg dat je deelneemt aan de colleges en de opdrachten wekelijks maakt; het onderwijs heeft een ‘nu of nooit’ karakter en de stof die in de colleges wordt aangeboden is relevant bij de toetsing.

Aandachtspunten en aanbevelingen van studenten

 • KI is een studierichting waarbij je hard moet werken en bij de meeste vakken is minstens 20 uur per week eraan besteden echt noodzakelijk.
 • Blokken verschillen sterk qua studielast.
 • Reflectie en Filosofie zitten wel in het KI-curriculum, maar niet in het major programma. Het curriculum bestaat uit wiskunde-, statistiek- en programmeervakken, en de combinatie van deze vakgebieden.
 • Zoek van tevoren uit hoe programmeren je ligt. Als je daar geen gevoel voor hebt, loop je al vast op de eerste vakken waarna je aan veel andere vakken niet kunt beginnen. Bovendien geeft het een goed beeld van of je de major wel of niet leuk zult vinden.
 • In de major wordt (bijna) geen aandacht besteed aan het schrijven van verslagen (slechts 3 vakken in 2 jaar). Dit is academisch wel een belangrijke vaardigheid die op peil gehouden mag worden omdat dat bij de eindscriptie weer sterk terug komt.
 • Denk na of je genoeg tijd hebt voor de major. Kijk goed of je genoeg aanleg hebt voor de major. 
 • Bedenk goed dat het eerste jaar van KI veel theorie is.
 • Zorg dat je bijblijft met vakken anders haak je snel af. 
 • Gebruik alle aangeboden opties om de majorkeuze te vergemakkelijken.
 • Begin op tijd met je programmeer opdrachten en houd je werk goed bij, anders wordt het aan het eind van het vak heel zwaar. Als je alles goed bij houdt dan lukt het allemaal wel.