Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UvA Q studentenfeedback

Als je aan de UvA studeert word je regelmatig gevraagd om feedback op het onderwijs te geven. Dit biedt je docent(en) input om de kwaliteit van het gegeven onderwijs te monitoren, waar dat kan te verbeteren en beter aan te laten sluiten op de behoeften van studenten.

Jouw feedback is belangrijk 

Door het invullen van de enquête geef je jouw docent(en) aanknopingspunten om het onderwijs waar nodig te verbeteren. Op die manier draag je als student bij aan de kwaliteitszorg van je opleiding. Feedback geef je vooral om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren voor toekomstige studenten, net zoals studenten van voorgaande jaren voor jou gedaan hebben.

Formuleer je feedback concreet en respectvol

Om je docent(en) in staat te stellen het onderwijs gericht te verbeteren is het van belang om bruikbare feedback te geven. Zorg dus dat je feedback concrete suggesties voor verandering bevat. Je docent leest alle feedback, formuleer je feedback daarom zoals je die zelf ook zou willen ontvangen. Kritisch zijn mag, maar blijft respectvol naar je docent(en).

Terugkoppeling van de uitkomsten

Na afloop van het vak ontvang je terugkoppeling van de resultaten van de enquête via Canvas. Met dit rapport word je op de hoogte gebracht van de uitkomsten uit de evaluatie van het vak, en op welke manier je docent(en) deze uitkomsten gebruikt. Zo krijg je inzicht in wat er gedaan wordt met de feedback die je hebt gegeven op het onderwijs.

Anonimiteit

Of je een evaluatie nu online of op papier invult, de antwoorden die je geeft zijn anoniem. De docent kan niet zien wie welk antwoord heeft gegeven, en de resultaten worden anoniem verwerkt en gerapporteerd. Alleen als je iets heel herkenbaars opschrijft als antwoord op een open vraag zou de docent kunnen herleiden van wie de opmerking is (zoals het omschrijven van een heel concreet voorval, of het opschrijven van je eigen naam).

Een uitzondering hierop zijn de evaluaties waarin naar je studentnummer gevraagd wordt. Het is niet verplicht je studentnummer in te vullen, maar als je dit wel invult geef je de opleiding de mogelijkheid om in iets meer detail de resultaten te analysen.

Contact

Heb je nog vragen of opmerkingen over UvA Q? Neem dan contact op met Linda Schmale, als de contactpersoon van UvA Q zorgt zij ervoor dat je mail bij de juiste persoon terecht komt.