Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Planning Jaar 2 en 3 - CW

Hoe plan je jouw 2e en 3e jaar van de studie? Op deze pagina vind je een overzicht met veelgestelde vragen over dit onderwerp. Lees de pagina goed door voordat je eventueel contact opneemt met de studieadviseurs.

Voorbeeld van de 3-jarige planning van de opleiding Communicatiewetenschap

Veelgestelde vragen

Algemeen Planning en vakaanmelding

 • Hoe kan ik mijn semesters plannen?

  Dit is uitgebreid besproken in de Tutoraat lessen in jaar 1. Kijk eerst terug naar deze informatie op je Tutoraat Canvas pagina, naar het schema en naar de informatie filmpjes over het plannen van Jaar 2 en 3. Mocht je er dan nog niet uitkomen mag je contact opnemen met de studieadviseurs

 • Wat als ik niet aan de ingangseisen voldoe?

  Als je volgens de vakbeschrijving in de studiegids niet aan de ingangseisen voldoet kan je je niet aanmelden voor het betreffende vak. Dan moet je ofwel een andere keuze maken, of contact opnemen met de onderwijsbalie van het betreffende vak. 

Keuzeruimte

 • Wat is een Open UvA Label vak?

  Een Open UvA vak is een vak wat open staat voor alle studenten van de UvA. Je kunt hierop filteren in het linker menu in de studiegids. Let wel: dit label is niet uitsluitend, het is erg afhankelijk per opleiding of ze hun vakken zo labelen. Dus het is altijd goed om ook zonder dit label te zoeken in de studiegids. 

 • Waar vind ik de planning van een vak?

  De tijden van hoorcolleges, werkgroepen en tentamens (en eventuele andere onderwijsvormen) van een vak, vind je op rooster.uva.nl. Je kunt het vak zoeken en toevoegen aan je rooster. Je kunt op deze manier ook checken of er sprake is van overlap tussen de vakken (én tentamens) die je wilt gaan volgen.

 • Wat zijn Topics en kan ik deze gebruiken voor mijn keuzeruimte?

  Topics zijn verdiepende vakken in Communicatiewetenschap. Je moet 2 Topics verplicht volgen voor binnen het curriculum van Communicatiewetenschap. Mocht je meer doen dan 2 Topics, dan mag je de overige Topics gebruiken voor je keuzeruimte. Hier moet je wel een verzoekschrift voor indienen zodat ze in jouw studieplan als keuzevakken komen te staan. 

 • Hoeveel Topics mag je volgen?

  Voor je bachelor moet je verplicht 2 Topics volgen. Verder mag je zoveel Topics volgen als je wil. De overige Topics kun je gebruiken voor je keuzeruimte. 

 • Hoeveel keuzevakken moet ik in 1 semester doen?

  Je moet in totaal 30 EC aan keuzevakken hebben gevolgd voordat je afstudeert. Dit mag in 1 semester zijn, maar je mag het ook over 2 jaar verspreiden. Het is maar net hoe het in je eigen planning past. 

 • Wat gebeurt er als je een keuzevak niet haalt?

  Als je een keuzevak niet haalt, en dus niet aan genoeg EC’s komt om je keuzeruimte in te vullen, moet je in een ander semester ofwel hetzelfde vak opnieuw volgen, ofwel een ander keuzevak kiezen. 

Stage en Afstudeerproject