In de komende weken organiseren we o.a. dialogen om hier over te spreken. Blijf op de hoogte wat er georganiseerd wordt en waar jij je kunt aansluiten om mee te praten.
In bestaande overlegorganen zijn afgelopen weken regelmatig gesprekken geweest om de instituten en afdelingen bij te praten over de situatie. Ook stimuleren we vanuit de faculteit dat men binnen eigen groepen (instituten, teams) de ruimte geeft voor gesprek. Hierbij worden o.a. ook OR en FSR betrokken.
Op 6 juni is er een Campus Dialogues op Science Park met als thema: Gemeenschappelijk grond - wat verbindt ons?Het uitgangspunt is het zoeken naar wat ons verbindt. De focus kan liggen op de randvoorwaarden die nodig zijn om voorbij de huidige impasse te gaan, met het herstellen van vertrouwen als uitgangspunt. We staan stil bij de zorgen en behoeften van de gehele gemeenschap - omstanders en demonstranten, studenten en medewerkers. Deze sessie heeft het streven om een basis te leggen voor verdere dialoog.
Naar aanleiding van de meest recente demonstraties op het Science Park, is er intensief contact geweest tussen het Directie Team (DT) van de FNWI en vertegenwoordigers van de demonstrerende studenten. Hierbij is ook de FSR en OR betrokken. In gezamenlijkheid is aangegeven te verkennen of en hoe we op Science Park een brede bijeenkomst kunnen organiseren over wat de oorlog en humanitaire crisis in Gaza betekent voor de faculteit en haar relaties. Daarvoor hebben we de hulp ingeroepen van G1000Externe link, een organisatie gespecialiseerd in de machtsvrije dialoog. Onder begeleiding van G1000 vinden er gesprekken plaats hoe dit zou kunnen worden georganiseerd, en de verwachting is dat begin juni meer bekend is over het vervolg.
Organiseer je activiteiten die in dit overzicht passen? Stuur dan de informatie naar online-science@uva.nlExterne link o.v.v. organisator, doelgroep, datum, tijd, locatie, thema/onderwerp.
Het initiatief van het College van Bestuur en decanen om het beleidskader Samenwerking met derden op korte termijn aan te vullen krijgt in juni verder gestalte via rondetafelgesprekken in elke faculteit. Een brede academische werkgroep coördineert het traject en bekijkt onder meer wanneer een conceptadvies kan worden voorgelegd aan de hele academische gemeenschap.
In de week van 10 juni is er een ronde tafel gesprek gepland om dit verder te bespreken in de faculteit, waarvoor ook OR en FSR vertegenwoordigers worden uitgenodigd.
Wist je dat de UvA verschillende mogelijkheden heeft waar je als student terecht kan als je met iemand wil praten over de situatie en wat het met je doet? Je kunt laagdrempelig een afspraak maken met een:
14 mei 2024
"Het onbeschrijfelijke leed als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas kan niemand onberoerd laten. In dit bericht wil ik met jullie delen hoe ik zelf de afgelopen tijd beoordeel, de bijbehorende dilemma’s en hoe we hopelijk weer nader tot elkaar kunnen komen."