Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Aula
Event

UvA viert 392ste verjaardag

Laatst gewijzigd op 09-01-2024 08:49
Op donderdag 11 januari vieren we samen de 392ste verjaardag van de UvA met de Dies Natalis. We nodigen je van harte uit voor de viering van de Dies Natalis in de Aula (Singel 411).
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
11-01-2024 15:00
Einddatum
11-01-2024 16:45
Locatie

Aula, Singel 411

Je kunt de Dies Natalis online bijwonen. Meld je aan via de knop.

Programma

  • Binnenkomst cortège
  • Diestoespraak ‘De taal van de wetenschap’ door rector magnificus Peter Paul Verbeek over het belang van meertaligheid aan de universiteit, om bij te dragen aan de wetenschap én aan de samenleving.
  • Diesrede ‘Laten we de mond terugplaatsen in het lichaam’ door Egija Zaura (o.a.hoogleraar Orale Microbiële Ecologie), vanuit het besef dat een gezonde mond een essentieel fundament vormt voor ieders gezondheid
  • Uitreiking eredoctoraat aan Zeynep TufekciExterne link, Henry G. Bryant Professor of Sociology and Public Affairs aan Princeton University en columnist bij o.a. New York Times. Tufekci wordt met het eredoctoraat onderscheiden vanwege haar scherpe analyses als moderne publieke intellectueel over onder meer sociale bewegingen en sociale media.
  • Uitreiking eredoctoraat aan Folkert JensmaExterne link, juridisch redacteur en commentator bij NRC. Jensma ontvangt het eredoctoraat voor zijn belangwekkende journalistieke werk, waarin hij niet-aflatend aandacht vraagt voor de rechtsstaat en voor de kwaliteit van de alledaagse rechtspraktijk en de impact daarvan voor rechtzoekenden.
  • Studievereniging Machiavelli (Bachelor Politicologie) en bachelorstudent Chun Wai Man (Nederlands Recht) brengen een eerbetoon aan de eredoctores.