Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Event

Queer collegereeks tijdens Pride Week

Laatst gewijzigd op 02-07-2024 13:39
De UvA, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland en het ROC Amsterdam organiseren van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus een reeks gastcolleges, workshops, interviews en activiteiten. Ieder college duurt ongeveer 60 minuten en na afloop staat er een goedgevulde koelkast klaar. Tickets zijn gratis en vanaf nu te reserveren op www.prideuniversity.nl.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
29-07-2024
Einddatum
02-08-2024
Locatie

The Social Hub, Amsterdam City
129 Wibautstraat 1091 GL Amsterdam

Meld je aan

Wat is Pride University?

Pride University vertegenwoordigt een samenwerking tussen de Pride-afdelingen van de vijf Amsterdamse onderwijsinstellingen, die zich gezamenlijk inzetten voor een diverse, inclusieve en veilige omgeving voor iedereen in het onderwijs. Op zaterdag 3 augustus varen de instanties weer als collectief mee tijdens de Canal Parade.

Alle studenten, collega’s en andere nieuwsgierigen zijn welkom in The Social Hub om gratis deel te nemen aan deze queer collegereeks. The Social Hub is hét hoofdkwartier van Pride Amsterdam en er is dan ook nog veel meer te beleven. Reserveer je ticket snel, want vol = vol!

Wat staat er op het programma?

maandag 29 juli (16.30 uur): A place to be ourselves

Making Dutch Research and Society more inclusive of LGBTQIA+ youth of colour. Joey Stofberg (they/them) in collaboration with VU Pride.

Voertaal: Engels 

dinsdag 30 juli (16.30 uur): Roze passie op het groene veld!

Sanne van Dongen in gesprek met Winfried Baijens en Jeroen Gortworst (NOS-hitpodcast de Schaduwspits) en oud-student Bowi de Jong. Georganiseerd door HvA Pride.

woensdag 31 juli (16.30 uur): Damn, honey!

Van heteronormativiteit tot polarisatie. Over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Marie-Lotte & Nydia geven een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt! Georganiseerd door Inholland Pride.

donderdag 1 augustus (16.30 uur): Proud and loud?

How the meaning of Pride Amsterdam has evolved between 2017 – 2023, a talk of Anna Berbers about her research: Pinkwashing and how media reports on Pride & Queer Amsterdam. In collaboration with UvA Pride.

Voertaal: Engels

vrijdag 2 augustus (16.30 uur): LGBTQ&A

Een theatrale Q&A met een mystery guest. PACT+ Amsterdam studenten stellen hun meest prangende vragen aan een bekende mystery guest. In samenwerking met ROC van Amsterdam.

Contact

Richard van der Veen (Hogeschool van Amsterdam)
+31 6 21156564

Donny Keizer (Hogeschool Inholland)
+31 6 13993036