Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Event

De grote Privacy & Security Pubquiz

Laatst gewijzigd op 10-10-2022 15:16
Luistert Instagram je echt af? Hoe lang duurt het kraken van je wachtwoord? Test je kennis tijdens de Grote Privacy & Security Pubquiz (donderdag 13 oktober). In samenwerking met HvA FLOOR.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
13-10-2022 16:00
Einddatum
13-10-2022 18:00
Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

In het kader van de Cybersecuritymaand hebben kunstenaars Roos Groothuizen en Nastia Cistakova speciaal voor de HvA een pubquiz ontworpen met allerlei vragen over je digitale leven, social media, privacy, veiligheid en meer. Weet jij er alles van? Of wil je er op een vermakelijke manier juist alles over leren? Meld je dan snel aan!

Zo werkt het

  • Meld je aan via het formulier.
  • Neem je opgeladen smartphone mee! De pubquiz wordt gespeeld met Mentimeter en je speelt individueel.
    Tip voor als je het antwoord niet meteen weet: afluisteren!

Programma donderdag 13 oktober

  • 16:00 – 16:30 Inloop
  • 16:30 – 16:40 Introductie van Nastia Cistakova en Roos Groothuizen
  • 16:40 – 17:25 Quiz
  • 17:25 – 17:30 Prijsuitreiking
  • 17:30 – 18:00 Borrel

De hosts

Roos GroothuizenExterne link is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar eigen praktijk en binnen het kunstcollectief TelemagicExterne link doet ze onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie. Wie is er uiteindelijk in controle over wat we waarnemen? Om de onzichtbare kant van het internet tastbaarder te maken, kiest Roos in haar werk vrijwel altijd voor een spelvorm. Zo ontwikkelde ze eerder 'The Black Box Bellagio', een casino waar men niet met geld speelt, maar met hun persoonlijke data. Vorig jaar lanceerde ze 'I want to delete it all, but not now' een escape room over de macht van de Big Tech... en waar je maar niet uit kunt ontsnappen. De escape room werd vorig jaar genomineerd voor een Gouden Kalf.

Nastia CistakovaExterne link is een illustrator en kunstenaar en dipt haar sociaal-kritische werk in een saus van ellende en nihilisme. Haar praktijk richt zich tot het maken van schilderijen, tekeningen, animaties, videokunst, performance en games. Voorheen werkte Nastia onder andere voor De Correspondent, De Volkskrant, Tivoli Vredenburg en heeft onlangs Soctopus geïllustreerd en ontworpen, een kinderboek over kinderen die vechten tegen een troepmonster.