Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Veelgestelde vragen diploma aanvragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de onderwijsbalie.

Vóór het aanvragen van je diploma

 • Wanneer moet ik mijn diploma aanvragen?

  Vraag je diploma aan in de maand waarin je aan alle verplichtingen van de opleiding hebt voldaan of zult voldoen. Dit betekent dat je je diploma kunt aanvragen in de maand waarin je je laatste resultaat hebt behaald of zult behalen. Dit is de maand waarin je je laatste tentamen hebt gemaakt of waarin je scriptiedeadline (zoals vermeld in de studiegids) valt waarop je de definitieve versie van je scriptie inlevert.

 • Ik wil doorstromen naar een master, wanneer moet ik uiterlijk mijn diploma aanvragen?

  Als je een bachelorstudent bent aan UvA Economie en Bedrijfskunde en je op 1 september van komend studiejaar wilt doorstromen naar een master, vraag dan vóór 1 augustus van het huidige studiejaar je bachelordiploma aan. De studentenadministratie van UvA Economie en Bedrijfskunde heeft dan voldoende tijd om de toelatingseisen voor de master te controleren en op tijd een toelatingsbewijs te kunnen verstrekken.

  Kijk voor meer informatie op doorstromen naar de master.

 • Wanneer kan ik mij uitschrijven in Studielink?
 • Wanneer ontvang ik mijn diploma?

  Na het aanvragen van je diploma duurt het meestal 3 maanden voordat je diploma klaar is.

  Er wordt vanuit de opleiding een uitreiking georganiseerd. Als je hier niet aan kan of wil deelnemen, kan je het diploma op afspraak ophalen bij de onderwijsbalie. Als dit je voorkeur heeft en je dit hebt aangegeven bij je diploma-aanvraag, plannen wij een afspraak met je in. Je kunt je diplioma ook op laten sturen. Neem hiervoor contact op met de onderwijbalie.

  Kijk voor afstudeerdata, ophaalmomenten en de data van aankomende bachelor- en masteruitreikingen op diploma-uitreikingen en diploma ophalen.

  Let op: in verband met het coronavirus is de fysieke onderwijsbalie gesloten en kunnen data gewijzigd zijn. Houd de website in de gaten voor actuele informatie.

 • Wanneer ontvang ik een eerstejaarscertificaat?

  Ieder najaar wordt een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor studenten die in één jaar tijd het gehele eerste studiejaar van hun bacheloropleiding hebben afgerond.

  De datum van de uitreiking wordt gepubliceerd in het overzicht van de uitreikingen. De studenten die het eerstejaarscertificaat uitgereikt krijgen, ontvangen hiervoor een uitnodiging per mail.

  Let op: in verband met de ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus kunnen data gewijzigd zijn.

 • Ik wacht nog op resultaten die ik aan een andere universiteit behaald heb. Kan ik mijn diploma al aanvragen?

  Zodra je al je tentamens aan een andere universiteit hebt afgelegd, kun je je diploma aanvragen. Je kunt aangeven bij je aanvraag dat je nog wacht op je resultaten van vakken die aan een andere universiteit zijn behaald. Lever zo spoedig mogelijk een gewaarmerkte cijferlijst in, zodat de resultaten in SIS verwerkt kunnen worden. Houd er rekening mee dat je afstudeerdatum uiteindelijk ook samenhangt met de datum waarop je alle vakken aan de andere universiteit behaald hebt. De datum die op het transcript genoemd wordt hierbij aangehouden. Kies om die reden altijd voor uitschrijven met reden 'afstuderen' in Studielink. Zo weet je zeker dat je staat ingeschreven tot op het moment dat al je resultaten zijn ingevoerd.

  Let op: voor het opnemen van vakken van een externe universiteit op je diploma moet je goedkeuring aan de examencommissie vragen. Doe dit minimaal zes weken voor je diploma-aanvraag, zodat het verzoek op tijd behandeld kan worden.

  Kijk voor meer informatie op opnemen van vakken.

Na het aanvragen van je diploma

 • Hoe en wanneer ontvang ik informatie over mijn diploma-uitreiking?

  Geef bij het aanvragen van je diploma aan dat je wilt meedoen aan een diploma-uitreiking. Uiterlijk twee weken vóór de datum van de uitreiking ontvang je een officiële uitnodiging met daarin de exacte tijd, de locatie en het aantal genodigden dat je mee mag nemen.

  Let op: Op dit moment zijn we de mogelijkheden voor het organiseren van uitreikingen na 1 september aan het onderzoeken. Heb je aangegeven mee te willen doen met een diploma-uitreiking? Dan ontvang je hier informatie over per e-mail.

 • Ik kan mijn diploma zelf niet ophalen. Kan iemand anders het voor mij ophalen?

  Je kunt in je diploma-aanvraag aangeven dat je je diploma door een gemachtigde derde persoon wilt laten afhalen bij de onderwijsbalie.

  Je ontvangt dan een machtigingsformulier dat je moet invullen.

  Op vertoon van het volledig ingevulde formulier, een kopie van jouw geldige legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of Nederlandse ID-kaart) en zijn/haar eigen geldige legitimatiebewijs kan je diploma worden afgehaald.

  Mocht je dit niet hebben aangegeven tijdens het aanvragen van je diploma, maar toch iemand anders je diploma willen laten ophalen? Neem dan contact op met de onderwijsbalie.

  Let op: in verband met de ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus is de Onderwijsbalie gesloten. Daarom is het op het moment niet mogelijk je diploma op te halen. Wij zijn hard bezig een oplossing hiervoor te bedenken. Houd de website in de gaten.