Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
E-mail voor studenten

E-mail voor studenten

De UvA beschouwt e-mail als een officieel communicatiekanaal. Controleer daarom regelmatig je UvA-mailbox of het e-mailadres dat je in studielink hebt opgegeven als communicatieadres, anders loop je allerlei relevante informatie over je opleiding mis. Maak je gebruik van Hotmail, Live Mail of MSN Mail? Dan bestaat de kans dat e-mails die de UvA je stuurt in de 'junk e-mail' map terecht komen. Bekijk deze map geregeld en markeer de UvA als vertrouwde afzender.

Als UvA-student kun je een studentenmailadres activeren. De UvA maakt voor de studentenmail gebruik van G Suite for Education. Met dit e-mailadres kun je de e-mail mogelijkheden van Google gebruiken. Ook kun je met dit account gebruik maken van de extra mogelijkheden van G Suite for Education zoals grotere opslagruimte van Google Drive en Google Docs. Het e-mailadres dat je van de UvA voor G Suite for Education krijgt, heeft altijd de volgende structuur: voornaam.achternaam@student.uva.nl.

Voordat je kunt inloggen op http://email.student.uva.nl dien je je studentenmail eerst te activeren en G Suite for Education aan je UvAnetID toe te voegen.

Wil je G Suite for Education niet gebruiken?

Het gebruik van G Suite for Education is niet verplicht. Indien je geen studentenmailadres wilt, blijft de UvA met je corresponderen via het e-mailadres dat jij hebt opgegeven in Studielink.