Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Stage - CW

Tijdens de bachelor Communicatiewetenschap zal je ook een stage doen. Deze stage geeft je de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen en om je academische kennis toe te passen in een professionele setting.

The basics

  • De toegangseis voor de stage betreft het behalen van 72 ECTS van het bachelorprogramma in Communicatiewetenschap, exclusief keuzevakken maar inclusief Inleiding Communicatiewetenschap en Methoden van Communicatieonderzoek en Statistiek.
  • Het is de verantwoordelijkheid van de student om te solliciteren voor stageposities bij bedrijven.
  • De stagepositie moet gerelateerd zijn aan Communicatiewetenschap.
  • Voordat je met een stage mag starten, moet je een kort stagevoorstel inleveren. Nadat dit stagevoorstel is goedgekeurd door de stagecoördinator mag je starten met je stage. Meer informatie over de procedures kan gevonden worden in de stagehandleiding.
  • De stage moet tenminste drie full-time maanden in beslag nemen (60 full-time dagen).
  • Het uitvoeren van een stageonderzoek is een belangrijk onderdeel van de stage; dit onderdeel moet tenminste een derde van je werkuren in beslag nemen. 

De stagehandleiding

Alles wat je moet weten over de stage, is te vinden in de stagehandleiding op deze website.

Thuiswerken is ook voor de komende periode het advies van de overheid. Deze richtlijn zal in de meeste gevallen ook gelden voor stageplekken. Onder normale omstandigheden is een fysieke werkplek op locatie een vereiste, deze vereiste vervalt het komende semester. De opleiding Communicatiewetenschap keurt daarom het komende semester stages die (gedeeltelijk) vanuit huis (dus, online) worden gedaan goed.

Stage-inloopspreekuur

In verband met de maatregelen rondom het corona-virus zijn er momenteel geen stage-inloopspreekuren. 

Formulieren, stageaanbod en handige links

Via het linkermenu zijn formulieren, het aanbod van stageplekken, handige links en meer te vinden.

Animatie ‘Internship Tips and Trick

Bekijk de animatie ‘Internship Tips and Tricks’ voor een samenvatting van de stage procedures, begeleiding en leerdoelen.