Welke opleiding volg je?

Solliciteren

Laatst gewijzigd op 16-01-2023
Als je klaar bent met je studie, of al werkervaring wil opdoen voor je je opleiding hebt afgerond, zal je moeten solliciteren. Het UvA Student Careers Centre helpt je hier graag bij. Van je voorbereiding, het versturen van je sollicitatie en het daadwerkelijke gesprek. Ga zelfstandig aan de slag met de tips of volg een workshop of training.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Curriculum vitaeEen cv geeft een kort en krachtig overzicht van je ervaringen, behaalde resultaten en interesses, zowel binnen als buiten je studie.
  • Motivatiebrief schrijvenMet een goede motivatiebrief weet je je de werkgever te overtuigen van jouw talenten en kwaliteiten.
  • SollicitatiegesprekJe hebt binnenkort een sollicitatiegesprek: dé kans om de match tussen jou en de functie te laten zien. Tevens verifieer je of de functie past bij jouw wensen en verwachtingen.
  • LinkedInLinkedIn is een social media platform voor professionals. Je vindt er informatie over organisaties, vacatures, professionals en loopbanen. Leer hoe je het voor je kunt laten werken.
  • NetwerkenEen goed netwerk hebben is heel nuttig. 80% van het werk wordt gevonden via netwerken. Het UvA Student Careers Centre helpt je jouw eigen stijl te vinden om met mensen in contact te komen.
  • Vacatures en UvA Job BoardEr zijn verschillende plaatsen waar je vacatures kan vinden voor een (bij)baan of stage, waaronder UvA Job Board.
  • Workshops en trainingen Student Careers CentreDe UvA biedt allerlei workshops en trainingen om je kans op een leuke baan te vergroten. Solliciteren kun je leren. Of volg een workshop om je zelfkennis te vergroten.
  • VacatureanalyseBekijk met deze analyse of de vacature die je gevonden hebt bij je past en hoe je het beste je cv en motivatiebrief kunt opstellen als je gaat solliciteren voor deze functie.
  • AssessmentEen assessment is een veelvoorkomend onderdeel bij een sollicitatie. De werkgever onderzoekt met specifieke testen of jij de meest geschikte kandidaat bent voor de functie.