Welke opleiding volg je?

Overige software voor UvA-studenten

Laatst gewijzigd op 11-10-2022
Op deze pagina vind je informatie over allerlei software en apps voor UvA-studenten. Je kunt de software gratis downloaden en gebruiken zolang je aan de UvA studeert.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De meestgebruikte software en apps, als Microsoft Office, Teams, Zoom en OneDrive vind je op de verzamelpagina Software en apps.

Hieronder vind je de overige software en apps die je als UvA-student kunt gebruiken via een virtuele werkplek of door ze te downloaden op je computer.

De software valt onder de licentieovereenkomsten die zijn afgesloten tussen de leveranciers en de UvA. Door het downloaden en/of installeren ga je akkoord met de licentievoorwaarden. De software is strikt voor persoonlijk gebruik en mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld, op welke manier dan ook.

UvA-apps op je computer

Met behulp van apps.uva.nlExterne link  kun je een virtuele werkplek en individuele apps benaderen. Hier kun je dezelfde bestanden op o.a. OneDrive raadplegen zoals je normaal zou doen als je ingelogd bent op een UvA-computer. Je start dus een virtuele werkplek vanaf je eigen computer of tablet en kunt zo software die op de UvA-computers aanwezig is gebruiken.
Om apps.uva.nlExterne link te gebruiken, volg de stappen in de handleiding van jouw apparaat.

Heb je vragen of opmerkingen over het gebruik van apps.uva.nlExterne link? Stuur een e-mail naar: apps-uva-icts@uva.nlExterne link.

Woordenboeken

Via de database van de Universiteitsbibliotheek heb je met je UvAnetID toegang tot verschillende woordenboeken, waaronder de Van Dale woordenboeken Nederlands, Spaans, Italiaans, Zweeds, Engels, Frans en Duits.

Ga naar Van Dale WoordenboekenExterne link

Downloadbare software

SURFspot

Als UvA-student kun je tegen gereduceerd tarief software van gerenommeerde leveranciers als Adobe, Norton, McAfee en Microsoft aanschaffen via SURFspot. Na betaling wordt je bestelling binnen twee werkdagen thuis bezorgd. Soms kun je de software direct downloaden en de gegevens in je productkluis bij SURFspot bewaren.

Je kunt pas vanaf twee weken voor aanvang van je studie met je studentenaccount inloggen op SURFspot. Bijvoorbeeld: als je studie op 3 september start, kun je vanaf 20 augustus inloggen.

Let op! Office 365 ProPlus (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)  is niet meer beschikbaar via SURFspot. Je kunt het pakket vanaf 1 april gratis en rechtstreeks via de UvA downloaden. Ga hiervoor naar uva.nl/downloadofficeExterne link

ICT-webwinkel SURFspotExterne link

SURFspot clouddiensten

Via SURFspot kun je clouddiensten afnemen. Vragen hierover kun je stellen aan de SURFspot klantenservice. Zie ook de veelgestelde vragenExterne link op hun site.

Gebruiksrechten software SURFspot

Je wordt geen eigenaar van de software en het recht om de software te gebruiken vervalt zodra je geen UvA-student meer bent of als de licentie-overeenkomst is verlopen.

Ondersteuning

Servicedesk ICTS biedt geen ondersteuning voor software van SURFspot. SURFspot verkoopt voor enkele programma's speciale zelfstudiecursussen (tutorials).