Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Roeterseilandcampus

UvA-gebouwen donderdag 16 mei weer open

Gepubliceerd op 15-05-2024 13:29
De UvA opent donderdag 16 mei weer haar gebouwen zodat colleges, onderzoek en ander werk door kunnen gaan.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Zoals waarschijnlijk iedereen heeft gelezen en gezien werden afgelopen maandag vreedzame protesten op de Roeterseiland Campus gekaapt door onbekenden die uit waren op vernielingen en gevaarlijke situaties veroorzaakten. Voor de veiligheid van iedereen zijn de UvA gebouwen als gevolg daarvan op dinsdag en woensdag dichtgegaan. Vandaag stonden wij voor de beslissing of de UvA weer veilig open kan, wat geen eenvoudige keuze was. Onderwijs en onderzoek moeten weer de ruimte krijgen, maar het is essentieel dat we ook met elkaar in gesprek blijven over de gevoelens van woede en onmacht én over de oorlog in Gaza.  

De komende periode zullen we de interne dialoog over het ethisch kader en samenwerking met externe partijen voortzetten in drie stappen: aanscherpen, toetsen, besluiten. Dat gaan we de komende weken doen, in goed overleg met alle betrokkenen.   

We roepen iedereen op bij te dragen aan de (interne) rust – in het belang van álle studenten en medewerkers. Laten we allemaal blijven luisteren, elkaar vrijheid bieden om ongehinderd vragen te stellen en kritisch te zijn, nieuwsgierig zijn en debatteren. Met respect voor ieders inbreng, achtergrond en overtuiging en vrij van intolerantie. Ook demonstreren mag – maar zonder gezichtsbedekking, blokkades, overnachtingen of intimidatie.  

Veelgestelde vragen

Op uva.nl/demonstratiesExterne link vind je meer informatie en duiding met betrekking tot de demonstraties en over de huidige situatie op de campus.  

Waar kan ik terecht als ik me onveilig voel?

Bij acute fysieke bedreiging of noodgevallen

Bel de beveiliging: 020 525 2222

Dit nummer is niet bedoeld voor algemene, niet-acute vragen over veiligheid. 

Bij vragen of zorgen

Je kunt op verschillende plekken terecht. Bijvoorbeeld bij de studieadviseur, de studentenpsycholoog of de vertrouwenspersonen. Kijk waar je terecht kunt.

Tot slot worden er op diverse plekken binnen de UvA gesprekken georganiseerd waarin gelegenheid is om te praten over de recente gebeurtenissen. Houd de agenda in de gaten