Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Duurzaamheid en FNWI

De FNWI heeft veel projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Onderzoekers verkennen duurzame toepassingen, docenten ontwikkelen nieuwe onderwijsprogramma’s en op facilitair gebied is duurzaamheid een belangrijk criterium.

Vanuit Onderzoek, Onderwijs en Facilitair worden er naar verschillende duurzame oplossingen gezocht. Zo is het faculteitsgebouw (Science Park 904) ingericht met een aantal opvallende duurzame toepassingen, van een koude-warmte opslag tot zonnepanelen. En diverse onderzoeksinstituten binnen de faculteit zijn betrokken bij Amsterdam Green Campus, een samenwerking tussen wetenschap, onderwijs en ondernemers in de regio ten behoeve van het oplossen van duurzame maatschappelijk vraagstukken. Lees via de navigatieknoppen hierboven meer over de vele duurzame toepassingen binnen de faculteit. 

UvA en duurzaamheid

Ook de UvA werkt aan duurzaamheid. Op het gebied van bijvoorbeeld afval, energie en inkoop wordt er voortdurend onderzoek gedaan naar mogelijke aanpassingen die het milieu ten goede komen. De UvA heeft in 2016 zonnepanelen geplaatst op de diverse daken van UvA-gebouwen, o.a. Science Park 904, en in dat jaar is ook de UvA Green Office opgestart door studenten, ter verduurzaming van de universiteit en vergroten van de bewustwording.