Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studeren met een functiebeperking

Laatst gewijzigd op 09-04-2024 13:53
Met een functiebeperking, dyslexie of chronische ziekte heb je misschien speciale voorzieningen en begeleiding nodig tijdens je studie. Lees wat de UvA aan ondersteuning en begeleiding biedt.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • (Tentamen)voorziening aanvragenOm in aanmerking te komen voor een (tentamen)voorziening, is het belangrijk deze op tijd aan te vragen.
  • Zo gebruik je je tentamenvoorzieningCheck hier wanneer jouw toegewezen tentamenvoorziening geldt en waar je rekening mee moet houden. Selecteer daarvoor (als je niet bent ingelogd) jouw opleiding in het veld bovenaan.
  • Ondersteuning bij ADD of ADHDHeb je ADD of ADHD en daardoor studieproblemen of wil je ze voorkomen? Je kunt terecht bij de studentpsycholoog, studieadviseur en studentendecaan.
  • Ondersteuning bij Autisme Spectrum Stoornis (ASS)Als je een autismespectrumstoornis (ASS) hebt, heb je misschien extra ondersteuning en begeleiding nodig tijdens je studie. De UvA biedt studentbegeleiding en voorzieningen aan.
  • Ondersteuning bij dyslexieAls je dyslexie hebt, kun je verlenging van tentamentijd aanvragen. Doe dit minimaal 6 weken voor de datum van je toets of tentamen.
  • UvA IDEAsUvA IDEAs (voorheen: Student Disability Platform) is een platform dat gerund wordt door studenten met een functiebeperking. Zij zetten zich in voor een toegankelijke en inclusieve UvA.
  • Digitale toegankelijkheidDe digitale informatie van de UvA/HvA moet toegankelijk zijn voor mensen met een functiebeperking. Daar werken wij dan ook hard aan.
  • Toegankelijkheid gebouwenBij de UvA zorgen we ervoor dat mensen met een functiebeperking zo goed mogelijk de gebouwen en voorzieningen kunnen gebruiken.
  • Huisvesting voor studenten met een functiebeperkingHeb je een beperking en ben je op zoek naar een geschikt huis of wil je een aanpassing aan je huis? We geven je een overzicht van de organisaties die kunnen helpen.
  • Werken met een functiebeperkingAls je een functiebeperking hebt en tijdens of na je studie aan het werk wilt, kun je gebruikmaken van verschillende soorten ondersteuning.

Contact

Studentendecanen

Bij de studentendecanen kun je terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jou als persoon en je studievoortgang. Bekijk hier onze voorwaarden voor begeleiding en hulp.

Contactgegevens