Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

De openingstijden van de UB op 18, 19 en 20 mei kunnen afwijken. Ga naar uva.nl/studieplekExterne link voor actuele informatie.

Student Impact Centre

Laatst gewijzigd op 08-04-2024 11:31
Het Student Impact Centre is toegewijd aan het empoweren van studenten die een betekenisvolle impact willen maken door maatschappelijke problemen aan te pakken.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Heb jij een inspirerend idee voor een maatschappelijk project? Of wil je in actie komen om duurzaamheid, diversiteit & inclusie en/of gelijke kansen in het onderwijs te bevorderen? Dan is het Student Impact Centre de plek voor jou!

Het Student Impact Centre is toegewijd aan het empoweren van studenten die een betekenisvolle impact willen maken door maatschappelijke problemen aan te pakken via het organiseren van evenementen en door deel te nemen aan lange-termijn initiatieven.

Wil jij impact gaan maken?

Heb jij al een idee over hoe je impact wil creëren, door het starten van een nieuw project of door je aan te sluiten bij een bestaand initiatief? Of weet je nog niet precies hoe je wilt bijdragen? We kunnen jou begeleiden en inspireren.

 • Ondersteuning: we coachen jou van begin tot eind met je eigen maatschappelijke project, door je te helpen met het formuleren van de doelen die je wil bereiken en het opstellen van een werkplan. Ook helpen we je met het vinden van financiële middelen en verwijzen we je naar relevante cursussen en workshops.
 • Verbinding: we verbinden je met de juiste mensen en/of organisaties om mee samen te werken. We organiseren ook netwerkevenementen.
 • Inspiratie: we coachen jou door je specifieke persoonlijke interesses en kwaliteiten te onderzoeken. We inspireren ook sociaal activisme en creativiteit door actief te werken aan onze eigen projecten.
 • Activering: we vergoten het bewustzijn van maatschappelijke problemen binnen en buiten de universiteit en richten ons op het versterken van de community van mensen binnen de UvA die een impact willen maken, via het ondersteunen, verbinden en door het inspireren van studenten.

Science Connect course

We zijn ook betrokken bij de Master vak Science ConnectExterne link. Tijdens dit vak schrijf je een projectvoorstel wat bijdraagt aan een oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk, gebaseerd op jouw (academische) kennis en vaardigheden. Na afloop van het vak, kan het SIC ondersteuning bieden bij het daadwerkelijk uitvoeren van jouw project.

Voorbeelden van projecten van studenten zoals jij:

 • Dyslexievriendelijke teksten campagne, met als doel om studenten en leraren bewust te maken van de impact van het lettertype en de lay-out van documenten op mensen met dyslexie.
 • E-learning toegankelijke lesmaterialenExterne link: een e-learning die leraren helpt om de principes van toegankelijk lesmateriaal te implementeren. De module heeft ook als doel om de hardnekkige barrières voor studenten met een disability te verwijderen en inclusiviteit en kansengelijkheid in het onderwijs te bevorderen.
 • Get Ready Summerschool:Externe link een zomerschool die eerste-generatie studenten en studenten met een migratieachtergrond introduceert aan studeren aan de UvA.
 • Bug Banquet:Externe link een informatief insectenbanket, waarin het interdisciplinaire onderwerp van insecten als voeding werd onderzoek met snacks gemaakt van insecten en lezingen.
 • Meet Your Mentor: een mentorprogramma wat studenten met een migratieachtergrond ondersteunt tijdens de overgang naar de arbeidsmarkt.
 • Talk That ScienceExterne link: een radioprogramma en podcast die de wetenschap tot leven brengt door muziek te combineren met interviews met prominente wetenschappers.
 • StudieHubExterne link: gratis bijles en mentoring voor studenten op de basis en middelbare school, onderdeel van DiversityTalks.

Onze missie

De kern van het Student Impact Centre ligt in de overtuiging dat het maken van impact binnen en buiten de universiteit een leerzame ervaring voor studenten is. Onze focus ligt vooral op het bevorderen van duurzaamheid, diversiteit & inclusie en kansengelijkheid in het onderwijs. Het doel van het Student Impact Centre is dus tweeledig: onze activiteiten hebben een positieve impact op de maatschappij, en studenten ontwikkelen nieuwe vaardigheden en doen nieuwe ervaringen op.