Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Meet your Mentor

Laatst gewijzigd op 26-03-2024 13:04
Wil jij een baan vinden door advies van een mentor die weet wat jouw culturele achtergrond waard is? Ben je een derdejaars bachelor- of masterstudent? Dan is Meet your Mentor iets voor jou!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Tijdens Meet your Mentor werk je drie maanden aan jouw loopbaan voor na je studie met ondersteuning van een mentor uit jouw vakgebied. De UvA zoekt een mentor voor je die bij jou past, op basis van je studie en waar je graag hulp bij wilt. Die drie maanden zien er zo uit:

  1. Een kick-off bijeenkomst waar jij jouw mentor, de andere mentees en het Meet your Mentor-team ontmoet
  2. Via het online mentoring platform volg je een online workshop waarin je tips krijgt over hoe jij goed gebruik kan maken van dit mentorproject
  3. Na de online workshop plan je minimaal 1 keer per maand een afspraak in met jouw mentor. De locatie en hoe lang een afspraak duurt mag je zelf met jouw mentor regelen.
  4. Na drie maanden kom je naar de slotbijeenkomst waarin je samen terugkijkt

Waarom meedoen?

Het resultaat van meedoen aan Meet your Mentor is voor iedereen anders. Het ligt aan wat jij wilt leren van dit programma. Het Meet your Mentor team hoopt dat je na het programma:

  • Zelfverzekerder bent over jouw kans om passend werk te vinden
  • Beter weet wat jij wilt doen na je studie
  • Jezelf goed kunt laten zien aan werkgevers op een manier die bij jou past

Meld je aan

Je kunt je op dit moment niet aanmelden voor Meet your Mentor. Houd de UvA nieuwsbrief in de gaten om te zien wanneer inschrijven weer kan.

Voor wie?

Je kunt meedoen aan Meet your Mentor als je een niet-westerse migratieachtergrond hebt en/of de eerste bent in je familie die een universitaire studie volgt en een master volgt aan de FdR, FGw, FMG, EB of FNWI. Ben je derdejaars bachelorstudent en wil jij al serieus aan de slag met jouw leven na je studie? Dan ben je ook van harte welkom.

Meer informatie

Lees meer op meetyourmentor.nlExterne link. Als je vragen hebt kun je een mail sturen naar projectleider Meltem Halaceli: m.halaceli@uva.nlExterne link 

Benieuwd hoe anderen het hebben ervaren? Lees hoe Meet your Mentor andere studenten heeft geholpenExterne link.

Meet Your Mentor is samen met Get Ready!Externe link en Homework Hub onderdeel van het Mentoring Pathway Programma van het Centrale Diversity Office (CDO). Via dit programma wil het CDO ervoor zorgen dat alle studenten zich thuis voelen op de universiteit.