Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Sollicitatiegesprek

Laatst gewijzigd op 07-02-2024 14:26
Je hebt binnenkort een sollicitatiegesprek: dé kans om de match tussen jou en de functie te laten zien. Tevens verifieer je of de functie past bij jouw wensen en verwachtingen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaan vergroot je kansen op de baan of stageplek. Zorg dat je een goed beeld hebt van de functie, de organisatie en het werkveld. Daarnaast moet je goed kunnen verwoorden wat je motivatie is en wat jij in huis hebt aan kennis, kwaliteiten en vaardigheden.

We gebruiken cookies

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien

Tips voor een sollicitatiegesprek

Hulp bij het solliciteren

Workshop: Met succes op sollicitatiegesprek

Wat is jouw motivatie? Wat zijn je kwaliteiten, je minpunten – en waarom? Wat kun je over jezelf vertellen? In deze workshop maak je kennis met een antwoord op deze vragen. Je gaat aan de slag in een veilige setting met je medestudenten en een loopbaantrainer. In oefeningen en een rollenspel krijg je feedback en tips. Daarmee kun je straks vol vertrouwen het gesprek aangaan.

Deze workshop is gratis. Je kunt je aanmelden als je nu aan de UvA studeert of maximaal 1 jaar geleden bent afgestudeerd. Bekijk de Events-pagina om te zien wanneer de eerstvolgende workshop plaatsvindt en je in te schrijven.

Twee mensen tegenover elkaar

Sollicitatiegesprek oefenen

Wil je graag eens een sollicitatiegesprek oefenen met een loopbaanadviseur? Tijdens een individuele afspraak krijg je feedback op hoe je overkomt en tips om je kansen te vergroten. Maak een afspraak via het Career Centre.