Informatie

Help je ons de site te verbeteren door een paar vragen te beantwoorden? Dit duurt maar 5 minuten. Start de enquêteExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Security (ICT-beveiliging)

Laatst gewijzigd op 11-10-2022
ICT-beveiliging is erg belangrijk om veilig online te studeren. Op deze pagina vind je tips en informatie om jezelf online te beschermen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • ICT-gedragsregelsExterne linkIedereen die de UvA-ICT-faciliteiten gebruikt moet zich houden aan deze ICT-gedragsregels.
  • Tips voor een veilig wachtwoordGebruik voor je UvAnetID een uniek en sterk wachtwoord. Met uniek bedoelen we dat je dit wachtwoord voor geen enkel ander account gebruikt. Een sterk wachtwoord is niet eenvoudig te raden.
  • Pas op voor nepmails: phishing en ransomwareInternetcriminelen bedenken steeds weer nieuwe manieren en trucs om je inloggegevens of bestanden te stelen. Wees daarom altijd alert en voorzichtig.
  • Basisbeveiliging van je laptopIn een paar stappen verbeter je de basisbeveiliging van je laptop.
  • Beveilig je smartphone of tabletIn een paar stappen verbeter je de basisbeveiliging van je smartphone of tablet.
  • Veilig opslaan van gegevensJe kunt gegevens veilig opslaan of versturen met deze tips.
  • TweestapsverificatieDe UvA vindt veilig studeren erg belangrijk. Om die reden wordt tweestapsverificatie voor steeds meer applicaties ingesteld. Tweestapsverificatie is beveiliging door een extra inlogstap.
  • VPNAls je een openbaar, niet-beveiligd wifi-netwerk gebruikt, maak dan eerst een veilige verbinding met UvA VPN (Virtual Private Network). VPN download je eenmalig op je laptop of telefoon.

Contact

Servicedesk ICT Services

De Servicedesk ICT Services helpt bij vragen en problemen op het gebied van ICT.

Contactgegevens

De ICT Servicedesk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

phoneBellen+31 (0)20 525 1402