Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Security (ICT-beveiliging)

Laatst gewijzigd op 01-03-2024 12:48
ICT-beveiliging is erg belangrijk om veilig online te studeren. Op deze pagina vind je tips en informatie om jezelf online te beschermen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Verantwoord gebruik van ICT-faciliteitenAls UvA-student gebruik je veel digitale systemen. Veiligheid is essentieel voor jou en anderen. Hier vind je een samenvatting van regels, tips en tools om veilig digitaal te studeren.
  • Gebruik voor elk van je accounts een ander en sterk wachtwoordKies voor elk van je accounts een ander wachtwoord. Een sterk wachtwoord telt minstens 12 karakters en voldoet ook aan andere eisen. Verander wachtwoorden jaarlijks, gebruik ze niet opnieuw.
  • Zorg dat je nepmails herkent: voorkom phishing, virussen, en ransomwareInternetcriminelen bedenken steeds weer nieuwe manieren om je inloggegevens of bestanden te stelen. Zorg dat je weet hoe je nepmails herkent en hoe je controleert of een e-mail echt is.
  • Basisbeveiliging van je laptopJe bent zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van je laptop. Met deze stappen zorg je voor een goede beveiliging van je laptop.
  • Beveilig je smartphone of tabletIn een paar stappen verbeter je de basisbeveiliging van je smartphone of tablet.
  • Veilig opslaan, delen en mailen van bestandenGebruik de volgende software(tools) om ervoor te zorgen dat jouw bestanden (documenten en data) en die van anderen veilig zijn.
  • TweestapsverificatieDe UvA vindt veilig studeren erg belangrijk. Om die reden wordt tweestapsverificatie voor steeds meer applicaties ingesteld. Tweestapsverificatie is beveiliging door een extra inlogstap.
  • VPNAls je een openbaar, niet-beveiligd wifi-netwerk gebruikt, maak dan eerst een veilige verbinding met eduVPN (Virtual Private Network). EduVPN download je eenmalig op je laptop of telefoon.

Contact

Servicedesk ICT Services

De Servicedesk ICT Services helpt bij vragen en problemen op het gebied van ICT.

Contactgegevens

De Servicedesk ICT Services is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

phoneBellen+31 (0)20 525 1402