info-circle
student.uva.nl is vernieuwd. Lees meer...
Welke opleiding volg je?

Ondersteuning bij dyslexie

Laatst gewijzigd op 26-07-2022
Als je dyslexie hebt, kun je verlenging van tentamentijd aanvragen. Doe dit minimaal 6 weken voor de datum van je toets of tentamen.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Verlenging tentamentijd aanvragen

Als je door je dyslexie meer tijd nodig hebt om je tentamen af te krijgen, vraag dan extra tentamentijd aan. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen. Doe dit minimaal 6 weken voor je toets of tentamen. Je opleiding kan de voorziening anders mogelijk niet meer realiseren. 

Hulp bij studeren

Op de pagina Studiemethoden en studievaardigheden krijg je onder andere tips over het voorbereiden van tentamens of het schrijven van academische teksten. Het hele jaar door biedt Student Services trainingen en workshops aan. 

Ondervind je problemen bij het studeren? Neem dan contact op met een studentendecaan

Privacy

Studenten Services hecht veel waarde aan een zorgvuldige omgang met jouw gegevens. In de Privacy Statement van UvA Studenten Services (pdf) wordt aangegeven wat er gebeurt met de persoonsgegevens die je als student opgeeft om gebruik te maken van de dienstverlening van Studenten Services.