Welke opleiding volg je?

Ondersteuning bij Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Laatst gewijzigd op 15-11-2021
Als je een autismespectrumstoornis (ASS) hebt, heb je misschien extra ondersteuning en begeleiding nodig tijdens je studie. De UvA biedt studentbegeleiding en voorzieningen aan.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Studentbegeleiding

Hoe ziet de studentbegeleiding eruit?

• Je krijgt een vaste begeleider, waarmee je op een vast tijdstip afspreekt.
  • Je bespreekt je studieactiviteiten en eventuele problemen. Samen met je begeleider maak je een studieplan.
  • Als het contact met docenten, studieadviseurs of decanen lastig voor je is, dan kan je begeleider daarbij ook helpen.

Aanmelden voor studentbegeleiding

Wil je je aanmelden voor de studentbegeleiding? Dat gaat als volgt:

• Je hebt een diagnose nodig van een GGZ-instelling, particulier psycholoog of psychiater. Ook als je ambulante begeleiding krijgt vanuit de GGZ, kan je je aanmelden.
  • Stuur een e-mail naar de afdeling StudiebegeleidingExterne link. Zij sturen je dan een aanmeldformulier toe.
  • Na het insturen van het formulier, maakt een studentenpsycholoog een afspraak met je om te overleggen of de begeleiding iets voor je is. Aan de studentbegeleiding zijn geen kosten verbonden.

Heb je geen diagnose, maar heb je wel klachten die doen denken aan autisme? Dan kun je altijd een afspraak maken met onze studentenpsycholoog om daar eens over te praten.

Voorziening aanvragen

De UvA heeft verschillende voorzieningen. Wil je graag een bepaalde voorziening en heb je daar ook recht op, vraag de voorziening dan op tijd aan.