Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Ondersteuning bij ADD of ADHD

Laatst gewijzigd op 12-04-2024 13:18
Heb je ADD of ADHD en daardoor studieproblemen of wil je ze voorkomen? Je kunt terecht bij de studentpsycholoog, studieadviseur en studentendecaan.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Studieadviseur

De studieadviseur geeft je advies over de planning van je studie en is je eerste aanspreekpunt als je vragen hebt. Heb je door ADD of ADHD studievertraging opgelopen, ga dan langs bij een studieadviseur. Samen bespreken jullie jouw situatie. De studieadviseur bekijkt welke oplossingen mogelijk zijn om je studievertraging in te lopen of tegemoet te komen. 

Studentendecaan

De studentendecaan geeft je meer informatie over voorzieningen, begeleiding en ondersteuning bij studievertraging. Samen met een studentendecaan bekijk je of je met bepaalde voorzieningen beter kunt studeren. De studentendecanen bieden ook trainingen en workshops studievaardigheden. Ze kunnen je helpen om te leren omgaan met de grote hoeveelheid informatie uit boeken, verslagen, syllabi en colleges. Je leert effectief plannen en overzicht houden over je taken. 

Studentenpsycholoog

Heb je klachten die doen denken aan ADD of ADHD en wil je daar eens over praten? Maak dan een afspraak met onze studentenpsycholoog. Zij stellen geen diagnose, maar kunnen je wel op weg helpen. Ook bieden ze trainingen aan, zoals 'Hoe te studeren met ADD of ADHD'. Tijdens de training krijg je inzicht in en grip op je studeergedrag, en kun je je ervaring delen met medestudenten met ADD of ADHD.

Voorziening aanvragen

De UvA heeft verschillende voorzieningen, waaronder tentamen- en andere studievoorzieningen. Wil je graag een bepaalde voorziening en heb je daar ook recht op, vraag de voorziening dan op tijd aan.