Welke opleiding volg je?

Mentorprogramma’s, trainingen en andere initiatieven om diversiteit en inclusie te bevorderen

Laatst gewijzigd op 13-02-2023
De UvA biedt mentor- en talentprogramma’s aan voor studenten in verschillende fasen van hun studie. Ook zijn er andere initiatieven om diversiteit en inclusie te bevorderen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

UvA-brede initiatieven

Get Ready!

Speciaal voor studenten die als eerste in hun familie gaan studeren (ook wel eerste-generatie-studenten genoemd) biedt de UvA het driedaagse zomerprogramma Get Ready! om alvast te wennen aan de universiteit en goed voorbereid te starten aan de studie. Lees meer over Get ReadyExterne link.

Check ook de Goed van Start bij de UvA-pagina's

Meet Your Mentor

Dit mentorprogramma biedt studenten met een niet-Westerse achtergrond een mentor uit het bedrijfsleven, om hen zo beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Lees meer over Meet Your MentorExterne link.

Baanbrekers

Voor studenten die als eerste in hun familie naar de universiteit gaan en tijdens gezellige bijeenkomsten studenten willen ontmoeten voor wie dit ook zo is, en die samen aan hun talenten en studievaardigheden willen werken. Lees meer over BaanbrekersExterne link.