Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Hoe het UvA-panel werkt

Laatst gewijzigd op 20-07-2022
Hoe doe je mee aan het UvA-panel en wat doe je precies als UvA-panellid? Lees het op deze pagina.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wie mogen deelnemen aan het UvA-panel

Alle studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam die een UvA, AUC, ACTA of een AMC e-mailadres hebben kunnen deelnemen aan het UvA-panel.

Aanmelden voor het UvA-panel

Je meld je eenvoudig aan voor het UvA-panelExterne link door een korte vragenlijst in te vullen.

Wat je doet als lid van het UvA-panel

Je ontvangt als panellid ongeveer 10 keer per jaar een uitnodiging om je mening of advies te geven over een bepaald onderwerp. Dit kan zijn in de vorm van een online enquête, een paneldiscussie of een interview. De onderzoeken zijn speciaal voor jou uitgezocht. Met jouw antwoorden kan de Universiteit van Amsterdam haar communicatie en dienstverlening verbeteren. Deelname is vrijwillig, je bepaalt per onderzoek of je meedoet.

Beloning deelname UvA-panel

Bij een (online) interview krijgt elke deelnemer een bol.com tegoedbon. Hoeveel de bon waard is, hangt af van het type onderzoek en hoelang je ermee bezig bent. Bij een online vragenlijst wordt onder de deelnemers een aantal bol.com tegoedbonnen verloot. Elke deelnemer aan het onderzoek krijgt een unieke code toegekend. Op basis van die unieke codes worden op willekeurige wijze deelnemers geselecteerd die een cadeaubon winnen. Hoeveel bonnen we verloten en van welke waarde, staat in de uitnodiging voor het onderzoek.

Lidmaatschap UvA-panel opzeggen

Als je niet meer mee wilt doen aan het UvA-panel, zet je je lidmaatschap stop door een e-mail te sturen naar uvapanel@uva.nlExterne link.

Notificaties van onderzoeken

Je ontvangt een e-mail zodra er een onderzoek is waaraan jij kunt deelnemen. Bij een enquête ga je via die e-mail direct naar de vragenlijst toe. Bij bijvoorbeeld een paneldiscussie schrijf je je via de e-mail in en ontvang je later een officiële uitnodiging voor het onderzoek.

Lengte onderzoek UvA-panel

De lengte van het onderzoek verschilt per keer. Het invullen van een online vragenlijst duurt gemiddeld acht minuten en een interview duurt ongeveer een uur. We geven altijd vooraf aan hoe lang je met een onderzoek bezig bent.

Verdiensten aangeven bij de Belastingdienst

Over het algemeen zijn panelvergoedingen lage bedragen en worden deze maar enkele keren per jaar uitgekeerd. In de meeste gevallen hoef je dit niet te melden bij de Belastingdienst. Maar dit verschilt per persoon. Je bent als student zelf verantwoordelijk voor het correct invullen van je aangifte. Meer hierover lees je op de pagina over bijbanen van de BelastingdienstExterne link [REVIEWERS: deze link werkt niet meer, weglaten of vervangen svp] en de pagina over bijverdienen naast je studiefinanciering van de RijksoverheidExterne link

UvA-panel

Mail je opmerking, vraag of verbeterpunt naar het UvA-panel.