Welke opleiding volg je?

Duurzame en sociaal-innovatieve oplossingen: de U21 RISE Awards

Laatst gewijzigd op 03-12-2022
Heb je een vrijwilligers-, sociaal ondernemings- of duurzaamheidsproject dat je wilt opschalen, ontwikkelen en uitbouwen? Dien het in voor de U21 RISE Awards.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

RISE staat voor Real Impact on Society and Environment en U21 (Universitas 21) is een internationaal universiteitennetwerk, waar ook de UvA deel aan neemt. De U21 RISE Awards nodigen alle U21-leden, en dus ook de UvA, uit om een door studenten geleid project te nomineren dat bijdraagt aan een van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Waarom de U21 RISE Awards?

• De Awards bieden je toegang tot een wereldwijd netwerk van supporters. Ze kunnen je in contact brengen met een netwerk van deskundigen, met als doel om de schaal en de impact van het project dat jij hebt bedacht, opgezet en begeleid, te versnellen.
  • Jij en jouw team maken kans op een van de drie prijzen ter waarde van meer dan 2.000 euro.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen moeten jij en je project aan de volgende eisen voldoen:

• Je project is een vrijwilligers-, sociaal ondernemings- of milieuproject dat je wilt opschalen, ontwikkelen en uitbouwen
  • Je project moet rechtstreeks betrekking hebben op ten minste een van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde NatiesExterne link.
  • Je bent een student aan de UvA of je bent pas afgestudeerd (2 jaar of minder), en je bent jouw project gestart tijdens je studie aan de UvA.
  • Het is niet erg als je project nog in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling is, maar je bent wel al begonnen met de uitvoering van je project (het mag niet alleen een idee zijn).
  • Je project mag individueel of in groepsverband zijn opgezet. In het geval van een zeer grote groep moet een leidende groep van 7 studenten worden aangewezen als de belangrijkste deelnemers.
  • Je project mag ook studenten van andere universiteiten die lid zijn van U21 omvatten, aangezien institutionele samenwerking wordt aangemoedigd met een eigen prijs. Als je in contact wilt komen met studenten van andere U21-universiteiten om samen te werken aan instellingsoverschrijdende projecten, vul dan het registratieformulierExterne link in.

Meer informatie over welke projecten in aanmerking komen voor indiening, voorbeelden van winnaars van vorig jaar en nuttige tips voor je eigen project vind je op de RISE websiteExterne link.

Praktische zaken

Periode

Waarschijnlijk zul je vooral tijdens semester 2 met de U21 RISE Awards bezig zijn. De verwachte tijdsinvestering hangt af van je project en het aantal betrokkenen.

Financiering

Er zijn geen kosten verbonden aan het inschrijven van je project voor de RISE Awards.

Geen studiepunten

Dit programma levert je wellicht exposure, contacten en prijzengeld op, maar je krijgt er geen ECTS voor.

Meld je project aan

De inschrijvingen voor de RISE-Awards gaan in het voorjaar van 2023 van start. Houd deze pagina in de gaten voor informatie over de aanmeldprocedure.

Informatiesessie

• Neem deel aan onze (online) informatiesessie op 21 maart 2023 16:00-17:00 (link verschijnt te zijner tijd).
  • Schrijf je in voor workshopsExterne link  georganiseerd door het Bureau Internationale Studentenzaken (BIS) om nuttige tips te krijgen over de voorbereidingen.

Vragen?

Bureau Internationale Studentenzaken faciliteert dit programma. Als je vragen hebt, kun je ons mailen op global@uva.nlExterne link.

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS)

Heb je algemene vragen over studeren in het buitenland of over het kiezen van vakken tijdens je uitwisseling? Neem contact op met je International Office

Al geplaatst in het Global Exchange Programme of heb je een specifieke vraag over onze andere korte internationale programma's? Neem contact op.