Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

De Nationale Studenten Enquête

Laatst gewijzigd op 19-03-2024 12:25
De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een jaarlijks, landelijk onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun studie en onderwijsinstelling.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Elk jaar vraagt Landelijk Centrum Studiekeuze, de organisatie achter de Nationale Studenten Enquête, aan studenten door heel Nederland wat zijn vinden van de inhoud van hun opleiding, hun docenten, informatie vanuit de opleiding, studiefaciliteiten en meer.

De NSE geeft de UvA veel informatie over wat de universiteit kan verbeteren voor jou en je medestudenten. Ook worden de resultaten gebruikt voor voorlichting aan aankomende studenten en landelijke rankings.

Jouw mening is belangrijk

Door de NSE in te vullen help jij de UvA de kwaliteit van haar opleidingen verbeteren en geef je inzicht in wat er op jouw studie goed, en minder goed gaat. Daarnaast kunnen toekomstige studenten door jouw antwoorden een betere keuze maken voor een opleiding en instelling.

Met de eerdere resultaten van de NSE heeft de UvA al veel verbeteringen kunnen doorvoeren. Benieuwd wat de universiteit met jouw NSE input doet? Hieronder zie je een aantal verbeteracties.

Verbeteracties dankzij de NSE