Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Curriculum vitae

Laatst gewijzigd op 07-02-2024 14:26
Een cv geeft een kort en krachtig overzicht van je ervaringen, behaalde resultaten en interesses, zowel binnen als buiten je studie.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Een curriculum vitae is een belangrijk document tijdens het solliciteren. Werkgevers kijken doorgaans eerst naar je cv en pas daarna naar je motivatiebrief.

Je cv wordt in eerste instantie kort gescand, zo’n 10-20 seconden. Zorg er daarom voor dat een werkgever snel kan vinden waar hij naar zoekt. Focus daarbij op de eisen die gesteld worden in de vacature en pas je cv aan voor iedere specifieke sollicitatie.

We gebruiken cookies

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien

Tips voor jouw cv


Persoon bekijkt cv op laptop

Voorbeelden en inspiratie

Bekijk de handout om een voorbeeld van een cv (pdf) te zien en waar je op moet letten.

Het UvA Student Careers Centre heeft op PinterestExterne link een verzameling gemaakt om inspiratie mee op te doen om een goed en professioneel cv te maken. 

Hulpmiddelen

CV Feedback Tool

Als je een Engelstalig cv hebt, kan je deze uploaden in de CV Feedback ToolExterne link. Je krijgt dan direct tips over jouw cv op de onderdelen tekst, presentatie, impact en vaardigheden. Daarnaast vergelijkt het programma je cv met die van medestudenten, collega's en professionals over de hele wereld. Aan de hand daarvan krijg je gedetailleerde feedback en zie je precies op welke punten je je cv kan verbeteren.

Je kan je cv zo vaak uploaden als je wil, dus ook als je de feedback hebt verwerkt en wil weten of het nu verbeterd is.

De UvA werkt voor dit hulpmiddel samen met CareerSet. Je kan met je UvA-mailadres gratis een account aanmakenExterne link. De UvA krijgt geen enkel inzicht in jouw gebruik van de CV Feedback Tool, jouw data of de cv's die je uploadt.

Voorlichting over het CV

Het UvA Student Careers Centre geeft voorlichting over de basics van het maken van een curriculum vitae. Je maakt dan kennis met het samenstellen van een cv dat jouw competenties authentiek presenteert. Je kunt je voor deze voorlichting aanmelden als student of tot 1 jaar na je afstuderen. Er worden ook bijeenkomsten in het Engels georganiseerd. Je kan je voor 'CV: de basics' van tevoren online aanmelden. Kijk voor deze en onze andere bijeenkomsten op de Events page.

Persoonlijke feedback

Je kan er ook voor kiezen om een afspraak te maken met een loopbaanadviseur. In een één-op-één sessie neem je jouw cv door en bekijkt waar je het kan verbeteren.