Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Beveilig je smartphone of tablet

Laatst gewijzigd op 19-02-2024 15:49
In een paar stappen verbeter je de basisbeveiliging van je smartphone of tablet.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Stel - afhankelijk van wat kan op jouw telefoon/tablet- een sterk wachtwoord (minimaal 12 karakters en een woord dat je niet voor een ander account of apparaat gebruikt), een toegangscode (liefst 6 karakters) of een ontgrendelpatroon in. Een wachtwoord is het veiligst, een ontgrendelpatroon is het minst veilig, omdat dit makkelijk kan worden afgekeken. 
  • Je kunt ook een biometrische vergrendelmethode kiezen. Stel voor het geval dat deze faalt, daarnaast ook altijd een wachtwoord, toegangscode of ontgrendelpatroon in.
  • Zorg ervoor dat je scherm automatisch vergrendeld wordt als je je telefoon of tablet niet gebruikt. Liefst direct, en in elk geval binnen 5 minuten.
  • Houd de software op je telefoon en tablet up-to-date.
  • Stel de locatiefunctie op je smartphone in. Dan kun je je telefoon opsporen als je deze kwijt bent. Als je denkt dat je smartphone gestolen is (of dat je deze niet meer terug zal vinden), dan kun je deze via de locatiefunctie op afstand vergrendelen en ook je persoonlijke gegevens wissen. 
  • Wijzig direct het wachtwoord van je UvAnetID (en je andere accounts) als je je telefoon verloren bent of als deze gestolen is.

Tips voor veilig gebruik van je smartphone/ tablet

  • Bewaar geen vertrouwelijke gegevens op je telefoon of tablet.
  • Check voor je een app installeert altijd de betrouwbaarheid. Op veiliginternetten.nl lees je hoe je de betrouwbaarheid van een app checktExterne link.
  • Voer geen jailbreaks uit. Als je dit wel doet dan kan de fabrikant de beveiliging van je apparaat niet meer garanderen.
  • Gebruik nooit open wifi-netwerken (in trein of café). Gebruik je eigen databundel (4G). Wil je toch gratis openbare wifi gebruiken? Log dan altijd in via een beveiligde VPN-verbinding

Meer informatie

Contact

Servicedesk ICT Services

De Servicedesk ICT Services helpt bij vragen en problemen op het gebied van ICT.

Contactgegevens

De Servicedesk ICT Services is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

phoneBellen+31 (0)20 525 1402