Stem t/m 16 mei voor de studentenraadsverkiezingen. Voor elke stem doneert de UvA €1 aan Artsen zonder Grenzen!
Stem t/m 16 mei voor de studentenraadsverkiezingen. Voor elke stem doneert de UvA €1 aan Artsen zonder Grenzen!
Eind 2024 werd de UvA bezocht door een panel van deskundigen. Zij spraken met medewerkers en studenten over onderwijskwaliteit. Het panel oordeelde dat de UvA aan alle vier de beoordelingspunten voldoet. Rector Magnificus Peter-Paul Verbeek: ‘Een positief oordeel op de ITK betekent dat wij de kwaliteit van ons onderwijs op een goede manier bewaken. Natuurlijk is dat heel belangrijk voor de UvA.’
Het panel roemt onder meer het interdisciplinaire en interfacultaire onderwijs. De UvA biedt studenten de kans om over de grenzen van hun vakgebied te kijken en zo antwoord te geven op complexe maatschappelijke problemen.
In de onderwijsvisie van de UvA staan de belangrijkste uitgangspunten voor goed onderwijs. Het panel merkt op dat de visie breed gedragen wordt. Ook is het panel positief over de manier waarop de UvA deze visie up-to-date houdt: bottom-up met inbreng van belangrijke stakeholders zoals de Centrale Studentenraad en Ondernemingsraad.
Het panel is onder de indruk van de inspanningen die de UvA verricht op het gebied van AI. Van het AI-proof maken van toetsing tot het aanpassen van curricula en eindtermen. Het panel geeft de UvA als aanbeveling om een centraal kader voor AI-beleid te ontwikkelen, dat wordt ondersteund door voldoende financiële middelen.
Het panel noemde ook een aantal aandachtspunten, zoals het verbeteren van de samenhang tussen strategische documenten en het aantrekkelijker maken van het medezeggenschap. De UvA heeft tot 2030 de tijd om deze punten aan te pakken. We ontwikkelen een programma waarin aanbevelingen worden opgepakt en sterke punten verder worden doorontwikkeld.