Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Week 3 – 7 juni : Veel gesprekken op faculteiten in een rustige week

Gepubliceerd op 07-06-2024 17:00
Deze week verliep redelijk rustig, afgezien van de bekladding van het Maagdenhuis vrijdag.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Bij faculteiten worden veel gesprekken georganiseerd. Doel: open dialoog, goed luisteren en antwoord geven op vragen die leven. Er vonden kleinschalige, vreedzame demonstraties op de campus plaats, Room for Discussion met demissionair minister Ollongren moest op advies van de driehoek helaas worden afgezegd.  

Brief minister OCW: steun voor ons beleid 

De demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft op vrijdag 31 mei een briefExterne link naar de Tweede Kamer gestuurd, die een steun is voor ons beleid. De brief geeft een stand van zaken omtrent de veiligheid op universiteiten en hogescholen naar aanleiding van de protesten over de situatie in Gaza.  

Room for Discussion met Ollongren afgezegd 

Op woensdag 5 juni zou demissionair minister van Defensie Kajsa Ollongren bij studentenplatform Room for Discussion te gast zijn. Op advies van de driehoek is dit afgeblazen. Er wordt gekeken naar een alternatieve bijeenkomst op een later moment.  Lees hier de volledige reactie van de UvA. Externe link  

Rustige demonstratie FNWI 

Bij de FNWI vond op woensdag 5 juni een demonstratie plaats in de hal. De faculteitsleiding is in gesprek gegaan. Op donderdag 6 juni was “UvA Against Complicity Day” aangekondigd, vanaf 12 uur op het Science Park. Op donderdag was er echter ook een stemlokaal bij de FNWI voor de Europese Verkiezingen, waardoor demonstraties niet mogen. De groep demonstrerende studenten die wel was gekomen, zat buiten, in de binnentuin, waardoor ze het stemmen niet verstoorden.   

Rondetafelbijeenkomsten en gesprekken 

Het gesprek aan de UvA gaat verder. Studenten en medewerkers met elkaar en met het bestuur. Maar ook via studieadviseurs en vertrouwenspersonen, in georganiseerde groepsgesprekken, in vakgroepen of team-overleggen en via de democratische wegen van de UvA.  

Voor alle faculteiten zijn vanaf maandag 10 juni rondetafelbijeenkomsten gepland om te spreken over aanvulling van het beleidskader Samenwerking met derden. Er is een ad hoc-commissie ingesteld onder voorzitterschap van Yvonne Donders (hoogleraar International Human Rights and Cultural Diversity van de FdR) die de opdracht heeft een aanvulling op het kader te maken.