Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Sluiting gebouwen Roeterseilandcampus (REC) A, B en C vanwege bezetting

Gepubliceerd op 21-06-2024 14:52
Een groep pro-Palestina demonstranten heeft vanmiddag twee lokalen en een wc-blok in gebouw B bij het Roeterseilandcampus (REC) bezet. De decaan heeft de veelal gemaskerde demonstranten gevraagd te vertrekken, dat weigeren ze vooralsnog.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De deuren van de gebouwen A, B en C van het Roeterseilandcampus zijn afgesloten, gebouw E wordt vanaf de gracht afgesloten. Mensen kunnen nog wel naar buiten, maar niet meer naar binnen.

De UvA betreurt het dat een demonstratie opnieuw voor overlast zorgt. 

Update 15.50 uur:

Een deel van de demonstranten heeft de gebouwen van de Roeterseilandcampus (REC) verlaten en demonstreert buiten. Er zijn nog een paar demonstranten aanwezig in gebouw B. Er is bij de politie aangifte gedaan van lokaalvredebreuk en vandalisme en agenten zijn ter plaatse.

Update 17:20 uur:

Alle studenten en medewerkers die nog aanwezig waren in gebouwen A en B/C/D van de Roeterseilandcampus (REC) zijn naar buiten begeleid. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloten. Ook in de gebouwen E, G, H, J/K, L en V wordt iedereen gevraagd naar buiten te gaan. Ook deze gebouwen worden gesloten.