Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Kinderen op de basisschool

Rechtenstudenten gezocht voor basisschool pilot 'Recht in de klas'

Gepubliceerd op 27-06-2024 12:00
Wil jij een maatschappelijke bijdrage leveren en praktijkervaring opdoen in het onderwijs? De Amsterdam Law Hub zoekt enthousiaste UvA-rechtenstudenten voor het pilotproject 'Recht in de Klas'. Hiermee help je basisschoolleerlingen in Amsterdam-Zuidoost na te denken over hun rechten en plichten in de samenleving.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

In een maatschappij met wetten is het belangrijk om je eigen rechten en plichten te kennen. Dan kun je er ook voor opkomen en ben je je bewust van de consequenties die aan bepaald gedrag verbonden zijn. Hiervoor is wel rechtsbewustzijn nodig, dat je op jonge leeftijd moet ontwikkelen, maar waaraan in het Nederlandse basisonderwijs nauwelijks aandacht wordt besteed. 'Recht in de klas' is een samenwerking met MetRechtInvesterenExterne link en PPOZOExterne link (Projectbureau Primair Onderwijs Zuidoost) gericht op het verbeteren van het rechtsbewustzijn van basisschoolleerlingen.

Wie zoeken we?

De Amsterdam Law Hub zoekt studenten die ...

  • studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA (master of bachelor vanaf studiejaar 2).
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben of willen aanvragen - de aanvraag wordt uiteraard vergoed.
  • willen bijdragen aan een maatschappelijk probleem.
  • hun theoretische juridische kennis willen inzetten in de praktijk.

Wat staat je te wachten?

De Amsterdam Law Hub zoekt 4 rechtenstudenten die basisschoolleerlingen over hun rechten en plichten willen onderwijzen. Twee studenten zullen zich richten op groep 5/6 en de andere twee op groep 7/8. Hier ben je als student individueel in totaal 3 uur per week mee bezig. Dit omvat 1 uur lesgeven per week (waarvoor je voorafgaand wordt getraind door een bevoegde basisschoolleerkracht). De overige uren besteed je aan de lesvoorbereiding. 

Dit bieden wij:

  • Een unieke ervaring om juridische kennis over te brengen op (vaak kwetsbare) kinderen.
  • De kans om bij te dragen aan de innovatie van het basisonderwijs.
  • Een certificaat en aanbeveling bij succesvolle afronding van het project, wat een waardevolle toevoeging kan zijn voor je toekomstige carrière. 

Solliciteren?

Het betreft een vrijwilligersfunctie voor de periode half september tot begin december 2024. Solliciteren kan t/m 23 juli 2024. Geïnteresseerd? 

Mail je cv en motivatieExterne link