Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Ontdek het nieuwe keuzevak Change Making (18ECTS)

Gepubliceerd op 23-05-2024 12:00
Het volgende academische jaar gaat er een nieuw keuzevak van start genaamd Change Making. Tijdens dit vak werken studenten en professionals samen aan een maatschappelijk probleem waar verandering noodzakelijk is, zoals klimaatverandering en kansenongelijkheid.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Bachelor studenten en professionals werken tijdens Change Making als een 'denktank' samen aan een transitievraagstuk. Hierbij is er ook veel ruimte voor persoonlijke groei. Het vak zal elk half jaar gegeven worden (in blok 2 en 3 of blok 5 en 6) en heeft wisselende thema's. Het thema van de eerste editie in blok 2 en 3 van het komende studiejaar is ‘Co-creating Sustainable Future(s)’.

Innovatief en uniek karakter

Change Making is uniek in zijn soort omdat er gewerkt wordt met minder traditionelere onderwijsvormen: 

  • Co-learning: studenten en professionals uit het veld werken echt samen, en doen dat vanuit verschillende disciplinaire perspectieven en expertisegebieden. 
  • Gezamenlijke visievorming: Change Makers creëren een gezamenlijke visie voor de toekomst. Dat doen ze door verbeelding en innovatieve denkkracht in te zetten en huidige systemen te doorbreken. 
  • Interventies in de echte wereld: Change Makers gaan verder dan theorie door gezamenlijk kleinschalige en echte interventies uit te voeren.  
  • Proactief en succesvol: Change Makers hebben het vermogen om proactief projecten te initiëren, te beheren en tot een succesvol einde te brengen.  
  • Aandacht voor reflectie en persoonlijke groei: Change Makers leren hun eigen drijfveren en vermogens kennen. 

Word jij enthousiast van deze proactieve en interdisciplinaire onderwijsvorm? Zou je willen bijdragen aan maatschappelijke verandering? Dan is Change Making voor jou! Het vak is toelaatbaar voor bachelor studenten van de faculteiten op het Roeterseiland: de Faculteit der Rechten, Faculteit Maatschappij & Gedrag, PPLE, en de Faculteit Economie & Bedrijfskunde. Een maximum van 25 studenten zullen het vak kunnen volgen. De inschrijfperiode is 10 – 17 juni en gaat via GLASSExterne link

Of lees meer over Change MakingExterne link