Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Nieuw! Wetenschappelijk Bronnen Vinden voor FMG

Gepubliceerd op 06-02-2024
Ben je een student die aan zijn bachelor- of masterthesis begint? Of ben je misschien een nieuwe promovendus die zijn informatievaardigheden wil verbeteren? Of je nu een ervaren onderzoeker bent of net begint, onze nieuwe workshop "Het vinden van academische bronnen voor FMG" is er om je te helpen! Kies de editie die het beste bij jou past.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Afbeelding: Monique Kooijmans

Deze workshop is speciaal ontworpen voor studenten aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen die hun onderzoeksvaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. We begrijpen dat het verzamelen van academische bronnen soms voelt als zoeken naar een speld in een hooiberg, maar vrees niet! Onze workshop voorziet je van de tools en technieken die nodig zijn om snel relevante informatie voor jouw onderwerp te vinden.

In deze twee uur durende workshop leer je hoe je effectieve zoektermen kunt gebruiken om nauwkeurige en gerichte resultaten te behalen voor jouw onderzoeksvraag. We begeleiden je bij het gebruik van verschillende zoeksystemen en databases, waarbij we laten zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van deze hulpmiddelen om aan jouw onderzoeksbehoeften te voldoen.

Bronnen buiten de Bibliotheek

Maar wat als de benodigde primaire en secundaire literatuurbronnen niet beschikbaar zijn in onze bibliotheek? Maak je geen zorgen! We leren je hoe je toegang kunt krijgen tot deze bronnen online, zodat niets jouw academisch succes in de weg staat.

Niet alleen helpen we je bij het vinden van de benodigde informatie, maar we tonen ook hoe je jouw resultaten effectief kunt beoordelen. Je leert kritisch naar jouw bevindingen te kijken en ze veilig op te slaan voor toekomstige referentie.

Na afloop van de workshop kun jij:

Afbeelding: Monique Kooijmans
Afbeelding: Monique Kooijmans
  • Snel informatie verzamelen over jouw onderwerp;
  • De juiste zoektermen gebruiken voor jouw onderzoeksvraag;
  • Optimaal gebruik maken van zoeksystemen en databases voor jouw onderzoek;
  • Toegang krijgen tot primaire en secundaire literatuurbronnen, zelfs als deze niet beschikbaar zijn in onze bibliotheek;
  • Jouw resultaten evalueren en veilig opslaan.

Je hebt de keuze uit drie verschillende edities:

  • Maart: Maandag 4-03-2024, 15:00-17:00, REC A2.05, Andreja Lekic
  • April: Dinsdag 9-04-2024, 13:00-15:00, REC E0.08, Noor Breuning
  • Mei: Dinsdag 14-05-2024, 17:00-19:00, REC A1.04, Andreja Lekic

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens