Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Inschrijving geopend MSc Quantum Computer Science

Gepubliceerd op 17-06-2024 16:00
Met trots kondigen we een nieuwe masteropleiding voor de volgende generatie Quantum wetenschappers aan.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Quantum Computer Science (QuCS) is een veelbelovende nieuwe masteropleiding aan de FNWI. Je krijgt een op onderzoek gebaseerd programma met een sterke wiskundige basis. Ook wordt er gebruikgemaakt van de unieke expertise in Quantum computing en Quantum informatietheorie die aanwezig is aan de FNWI.

Wat kunnen jij van deze master verwachten? Beoogd opleidingsdirecteur John van Wetering legt uit:

De eerste van Nederland

De master Quantum Computer Science wordt de eerste Computer Science opleiding met een specialisatie in Quantum informatie in Nederland. Zelfs wereldwijd is de masteropleiding één van slechts een klein aantal opleidingen in Quantum gerelateerde onderwerpen.

Groeiende behoefte

Dit 2-jarige programma voorziet in de groeiende maatschappelijke behoefte aan steeds meer experts (afgestudeerden) met kennis en vaardigheden op het gebied van Quantum technologie.

De Universiteit van Amsterdam is bij uitstek geschikt om dit programma te ontwerpen en te ontwikkelen vanwege de sterke verbinding met QuSoft, de onderzoekshub in Quantum technologie.

Waarom Quantum Computer Science aan de UvA bij jou past:

  • Unieke master: dit is een van de weinige programma's in Quantum gerelateerde onderwerpen, die is gebaseerd op computer science. Het is een uniek programma gericht op onderzoek en vereist een sterke wiskundige basis.
  • Revolutionair vakgebied: Met deze master kun je bijdragen aan het zeer actieve en actuele onderzoeksveld dat een revolutie teweeg kan brengen in de mogelijkheden van computers.
  • Je studeert op het Amsterdam Science Park, de omgeving waar excellent onderwijs, onderzoek en startups samenkomen. De docenten voor deze master zijn toponderzoekers van het internationaal gerenommeerde QuSoft Research center.

Interesse in deze master?

Rond jij dit collegejaar je bachelor in bijvoorbeeld Wiskunde, Informatica, Natuurkunde of Sterrenkunde af? Dan ben je van harte welkom om in september 2024 aan deze unieke nieuwe MSc-opleiding te beginnen.