Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Foto's afvalscheiden

Een nieuw jaar met betere recycling

Gepubliceerd op 12-01-2024
Heb jij de nieuwe posters bij de afvalbakken al gezien? Voortaan kan je in een oogopslag zien wat er in de afvalbak hoort. De indeling van de bakken is ook een tikkeltje gewijzigd zodat we beter kunnen recyclen. Gooi jij je afval in de goede bak?
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
afvalbakken

Rest en Plastic voortaan apart

De bak voor bekers en wegwerpservies maakt plaats voor twee aparte bakken voor Rest en Plastic. Deze aanpassing maken we, zodat we nog beter kunnen recyclen en ook omdat we geen wegwerpbekers meer hebben op de campus.

 De indeling van de afvalbakken op de UvA is als volgt: 

1. GFT & Etensresten (zoals voorheen)
2. Rest & Blik
3. Plastic & Drankpakken
4. Papier (zoals voorheen)

Blik gaat vanaf januari niet meer bij Plastic maar bij “Rest & Blik”. Onze afvalverwerker haalt het blik met magneten uit het afval. De “Rest & Blik” bak komt in plaats van “Bekers en Wegwerpservies” omdat wegwerpservies steeds minder voorkomt op de campus. Heb je toch een beker of wegwerpbordje voor de afvalbak? Dan kan deze in de bak ‘Rest & Blik’.

Waarom deze aanpassing?

Door de Single Use Plastics wetgeving verandert ons afval. Zo komt bijvoorbeeld wegwerpservies steeds minder voor op de campus. Daarnaast blijkt uit verschillende steekproeven dat de oude bak Plastic + Restafval veel organisch materiaal bevatte waardoor het plastic niet goed gerecycled kon worden. Met deze aanpassingen in de afvalbakken hopen we beter en meer afval te recyclen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Help mee en maak je afval bruikbaar!

Als iedereen afval in de juiste bak gooit, kunnen we 96% van het afval recyclen. Om het makkelijker te maken hebben we foto’s voor bij de afvalbakken gemaakt van welk afval in welke bak hoort. Help mee het afval op de UvA beter te recyclen. Maak van jouw afval een waardevolle grondstof en gooi het in de goede bak.